Košarkaški klub Brod vratio se treninzima u dvorani
Košarkaški klub Brod vratio se treninzima u dvorani
Muški i ženski dio Košarkaškog kluba Brod nastavio je s treninzima u dvorani Vijuš. Čim je dvorana ponovno otvorena nakon korona krize košarkaši i košarkašice su među prvima koji su krenuli s radom. Njihova prvenstva u svim kategorijama su poništena tako da se oni već sada polako pripremaju za ono što ih čeka od jeseni, a to je početak nove sezone.

 Gotovo 2 i pol mjeseca članovi Košarkaškog kluba Brod nisu mogli u dvoranu koja je zbog epidemije izazvane korona virusom bila zatvorena. Za to vrijeme svi članovi kluba radili su individualno u svojim domovima, dok su unaprijed od trenera dobili program rada. On je bio bazični te se sastojao  od kondicije i snage. Kada su mjere malo popustile radili su na vanjskom terenu u Tvrđavi Brod u kojoj su imali prije svega druženje te rad na tehnici, trčanju kao i igri 5 na 5.

Od četvrtka 14. svibnja muški i ženski dio Košarkaškog kluba Brod nalazi se u dvorani u kojoj se radi svaki dan po 2 i pol sata. Prvi dio treninga je kondicija, a u drugom dijelu je košarka. U ovoj sezoni kadeti Broda bili su u vrhu te su imali nekoliko dobrih utakmica. Trenera Rimca raduje da su glavne snage kadeta igrači koji su godinu dana mlađi od izlaznog godišta te će i u novoj sezoni biti u ovom uzrastu, a to su: Ivan Tolić, Luka Balen i Ivan Hlišić.

Uz kadete još bolje rezultate imali su pretkadeti koji su 2005. i 2006. godište, dok su juniori  podbacili iz razloga što nisu bili kompletni te nisu imali dovoljno treninga.

Svaki tjedan treniranja u ovom periodu zamišljen je na način da se radi pojedini košarkaški element. Za kondicijsku pripremu u klubu zadužen je Marin Bitunjac, dok Davorin Rupčić odrađuje tehnički dio te vodi pretkadete i školu košarke.

Uz dječake treniraju i djevojke i one nešto mlađe, dok je s njima u izostanku njihove trenerice Kristine Pehar, radio Marin Bitunjac.

Plan je raditi do 27. lipnja te se planira otići na sedmodnevni kamp u Medenu pokraj Trogira na kojem bi se ostalo do 3. srpnja. Ljetni odmor i stanku imali bi od 15. srpnja do 15. kolovoza kada bi se krenulo s treninzima uoči početka nove sezone. U klubu imaju 40 pretkadeta, kadeta i juniora, dok su tu i škole košarke za uzraste dječaka od 9 i 11 godina.