Košarkašice dubrovačke Raguse uvjerljivo bolje od Broda na Savi
Košarkašice dubrovačke Raguse uvjerljivo bolje od Broda na Savi
Po drugi puta u samo mjesec dana košarkašice dubrovačke Raguse bile su bolje od Broda na Savi. Nedavno su Gosparke slavile u utakmici 1. kola Kupa Hrvatske koja je odigrana u dvorani Brod, a sada su gošće pobjedu odnijele i iz dvorane Vijuš. Posao im je bio olakšan budući su košarkašice Broda na Savi bile bez svoje ponajbolje igračice Mihaele Lazić.

 U prošlom kolu na gostovanju u Splitu, Mihaela Lazić koja je prema učinku jedna od ponajboljih igračica lige zaradila je ozljedu skočnog zgloba. Činilo se da će tu ozljedu do domaće utakmice 9. kola protiv Raguse iz Dubrovnika sanirati, međutim, nje se uspjela oporaviti. S druge strane nije bilo niti ponajbolje gostujuće igračice Ine Marin, međutim, izostanak Lazić je za Brod na Savi puno veći hendikep, nego neigranje Marin za Ragusu. To se najbolje vidjelo i na konačnom rezultatu koji je bio 90:34 za gošće iz Dubrovnika.

Odmah na početku Gosparke imaju vodstvo od 12:4, da bi na kraju prve četvrtine bilo 26:11. Kako je utakmica odmicala tako je prednost Raguse stalno rasla te se na odmor otišlo s 50:31. Sigurnom igrom nekoliko igračica iz Dubrovnika razlika se stalno povećavala. Pogotovo u posljednjoj četvrtini kada je domaći trener Rimarčuk u igri imao dvije igračice koje su 2003. godište i dvije koje su 2002. godište, dok su neke od njih upisale svoje prve seniorske minute. Kod Raguse je Karla Kalajžić postigla 17, Ana Haklička 16, a Katarina Zarač i Josipa Zovko svaka po 12 koševa.
 
U sastavu Broda na Savi je u izostanku Mihaele Lazić jedina s dvoznamenkastim učinkom bila Ella Đukić koja je postigla 17 koševa, dok je imala i 9 skokova. Za košarkašice Broda na Savi su ipak daleko važnije utakmice s klubovima koji se nalaze u borbi za ostanak u ligi, a to su prije svih zagrebačka Dubrava i požeški Plamen. Upravo će u slijedećem kolu Brođanke na gostovanje u Požegu. 
 
Na ljestvici se košarkašice Broda na Savi nalaze na pretposljednjem 10. mjestu s omjerom od jedne pobjede i 7 poraza, dok je Plamen Požega odmah mjesto ispred njih na 9. poziciji te ima omjer 3-5.