Kod Dragalića državljanin Bugarske autocestom jurio 251 km/h
Kod Dragalića državljanin Bugarske autocestom jurio 251 km/h
PU brodsko-posavska ponovo je izvijestila o stranom državljaninu koji je kroz Hrvatsku jurio gotovo dvostruko brže od ogranienja.

 Danas (30. prosinca), oko 1.40 sati, na sjevernom kolničkom traku autoceste A3, kod Dragalića, posada policijskog presretača Policijske postaje Nova Gradiška, uhvatila je nesavjesnog vozača, 51-godišnjeg državljanina Bugarske, koji je osobnim automobilom bugarskih registracijskih oznaka autocestom jurio 251 km/h. Policajci su vozača odmah na mjestu događaja kaznili novčanom kaznom te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

U požaru na autocesti A3 izgorio automobil

U subotu (28.prosinca), oko 18.50 sati, na južnoj kolničkoj traci autocesti A3, kod Okučana, došlo je do požara na osobnom automobilu hrvatskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin. Odmah po dojavi na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske postaje Okučani i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška koji su ugasili požar. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a automobil je u potpunosti izgorio. U nedjelju (29.prosinca), policijski službenici su u nazočnosti inspektora za zaštitu od požara Službe civilne zaštite Slavonski Brod obavili očevid na mjestu događaja te su utvrdili da je do požara došlo uslijed tehničkog kvara na sustavu napajanja motora gorivom. Policijski službenici u vezi događaja dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.