Karavana bikera „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ posjetila Slavonski Brod
Karavana bikera „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ posjetila Slavonski Brod
Povodom obilježavanja tridesete godišnjice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara“, Moto Klub Korčula je u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske organizirao tradicionalnu vožnju motorima od Prevlake do Vukovara.

 Karavana bikera pod imenom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ danas je posjetila i Slavonski Brod. Bikeri su se okupili na parkiralištu ispred Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“ gdje su se kod Spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu zapalile svijeće i položili vijenci za sve poginule i umrle branitelje i one koji su svoje živote položili za slobodu Domovine.

Ove godine karavana je ponovno okupila brojne sudionike s područja cijele Hrvatske, a na putu prema Vukovaru pridružili su im se i brodski motociklisti.

Svima okupljenima obratio se i gradonačelnik Mirko Duspara: „Drago mi je da vas vidim u ovakvom velikom broju. Mislim da je to zasluga trideset godina ponosa i tuge za jednim gradom i ljudima koji su dali sve što su imali da bi mi sada imali slobodnu Republiku Hrvatsku. Svima vama hvala, a pogotovo onima koji su krenuli s ovom inicijativom jer ovo je nešto posebno. Nije lako po ovom vremenu proći cijelu Lijepu našu, ali u odnosu na ono što su naši prijatelji prije trideset godina dali, mislim da je ovo ipak nešto što oni zaslužuju. Dobrodošli u Slavonski Brod i vidimo se sljedeće godine.“