Kadetski uzrast Broda na Savi bez poraza u ligi već 8 godina
Kadetski uzrast Broda na Savi bez poraza u ligi već 8 godina
Kadetkinje Ženskog košarkaškog kluba Brod na Savi igračice rođene 2002. godine i mlađe i u ovoj sezoni Lige Slavonije i Baranje nisu imale pravu konkurenciju.

 Šteta je samo što se za natjecanje nisu prijavile ekipe iz: Vinkovaca, Požege, Županje, Komletinaca i drugih slavonskih gradova koji su do sada bili u ligiza ovaj uzrast. Tako su se u ovoj sezoni natjecale 4 ekipe, dok je uz Brod na Savi tu bio i drugi gradski klub Brod te osječka Mursa i Borovo. Igralo se trokružno kako bi mlade djevojke imale što više utakmica. Na kraju su igračice trenera Rimarčuka zabilježile svih 9 pobjeda iz toliko utakmica za naslov kadetskih prvakinja Slavonije i Baranje. Tom prigodom im je povjerenik za natjecanje Miroslav Kontrec uručio medalje kao i pehar za osvojeno 1. mjesto.

Kada su kadetkinje u pitanju povjerenik za natjecanje Kontrec već je navikao da pehar i medalje idu Brodu na Savi budući ovaj klub od kada je osnovan od 2010. godine svake godine osvaja naslov prvaka ne regiji. Kroz ovih 8. godina mijenjale su se razne generacije, ali je Brod na Savi stalno na vrhu i ne samo to, uzrast kadetkinja je od osnutka kluba bez poraza na regiji što je pravi sportski raritet.

Protiv Borova su kadetkinje Broda na Savi zabilježile očekivanu pobjedu s 93:36, dok je trener Rimarčuk čuvao svoje najbolje igračice: Editu Poljac, Niku Kurdiju, Teu Josipović i Mariju Fastić – Pajk. Zato su priliku dobile one najmlađe početnice među kojima je Fiona Princip 2006. godište, Karla Suda i Petra Milas su 2007.-mo, Ines Ivanković i Laura Blažević 2008.-mo, dok je najmlađa Sara Baranja rođena 2009. godine. Upravo su njihove prve minute među kadetkinjama najveći dobitak ove utakmice u kojoj je od početka bilo jasno da će Brod na Savi doći do pobjede. Trener Rimarčuk u ovoj utakmici imao je 3 petorke te ih je sve 3 mijenjao, a pogotovo je oduševljenje bilo kad bi netko od početnica postigao koš. Ne samo jedan, već je Ines Ivanković pogodila 2 šuta izvana, dok je među kadetkinjama Broda na Savi 5 igračica ubacilo dvoznamenkasti broj koševa. Tako je Žaklina Milas ubacila 12, Ena Ivanković 11, dok su po 10 poena postigle: Ana Ilakovac, Lana Fonović i Nika Bertolović.

Kao prvakinje Slavonije i Baranje kadetkinje Broda na Savi na proljeće će predstavljati svoju regiju na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske. Kako dobar dio igračica igra u Prvoj ligi za seniorke u klubu se nadaju da ova generacija može nešto napraviti i na državnom prvenstvu.