Kadetima Broda važna pobjeda protiv KA Osijek
Kadetima Broda važna pobjeda protiv KA Osijek
U prošloj sezoni kadeti Košarkaškog kluba Brod igrači rođeni 2002.godine i mlađi nisu se uspjeli plasirati u Jedinstvenu Hrvatsku ligu za svoj uzrast.

 Kvalifikacije su održane prije početka sezone na jednom mjestu i to u dvorani Vijuš, a u njima su više uspjeha imali članovi Košarkaške akademije Osijek. U novoj sezoni nastupaju igrači koji su 2003. godine i mlađi, dok je i sustav kvalifikacija sada drugačiji. Ždrijeb je htio da Brođani u 1. kolu na domaćem parketu ugoste baš Košarkašku akademiju Osijek.

Za razliku od prošle sezone u ovoj je odlučeno da se kvalifikacije za Jedinstvenu Hrvatsku kadetsku ligu održe kroz liga sustav svatko sa svakim. Tako će 4 kluba koja su se prijavila za ovo natjecanje igrati 6 utakmica i to po 3 na svom parketu te isto toliko u gostima. Bit će naravno važna i međusobna koš razlika, a uz kadete Broda u ovim kvalifikacijama još se natječu: KA Osijek Vinkovci i Vrijednosnice Osijek. Samo najbolji klub ostvarit će plasman u Jedinstvenu ligu, dok su regiju istok u prošloj sezoni predstavljali kadeti KA Osijek.

Prva utakmica između kadeta Broda i KA Osijek bila je do posljednje sekunde neizvjesna te su igrači trenera Rimca došli do minimalne pobjede sa 70:69. Tako je o pobjedniku odlučivala jedna lopta koja je otišla na stranu domaćih.

Jedna i druga ekipa pokazale su puno truda i borbenosti. Igralo se brzo, agresivno i dinamično na obje strane. Bilo je i promašaja, ali i lijepih poteza. Domaći su pogodili 7 trica od kojih su dvije Hlišićeve uz malo sreće pogođene od ploče na isti način. Cijelu utakmicu igralo se izjednačeno s tim da su ekipe izmjenjivale u vodstvima. Najveću razliku oba kluba imala su do 6 koševa. Na kraju je u super neizvjesnoj završnici pobjednika odlučio Karlo Nužda. Prvo je zabio jedno od 2 bacanja za 69:67, da bi 18 sekundi prije kraja izgubio loptu te su Osječani u kontranapadu preko Krište poravnali na 69:69. Imali su igrači trenera Rimca posljednji napad u kojem Stojanović dvije sekunde prije kraja pravi osobnu pogrešku na Nuždi. On promašuje prvo, ali pogađa drugo slobodno bacanja što je kadetima Broda donijelo minimalnu pobjedu sa 70:69.

U sastavu kadeta Broda je Ivan Tolić postigao 18, Ivan Gašpar 16, Ivan Hlišić 12, Karlo Nužda 11, a Luka Balen 10 koševa. Kod Košarkaške akademije Osijek je Marin Jurić ubacio 25, Tin Krišto 13, a Filip Novak i Blaž Vojedilov svaki po 10 poena.

Uz kvalifikacije za popunu Jedinstvene Hrvatske lige, kadeti Broda igraju i redovno prvenstvo Slavonije i Baranje pod nazivom kup regije. U 3. kolu ovog vikenda ekipa trenera Rimca bit će ponovno domaćin ovoga puta vršnjacima Županje.