Kadetima Broda pripao gradski derbi protiv BŠK-a !
Kadetima Broda pripao gradski derbi protiv BŠK-a !
Za razliku od prijašnjih sezona u ovoj se za plasman u Jedinstvenu Hrvatsku košarkašku ligu za kadete na području Slavonije i Baranje neće igrati kvalifikacijski turnir, već liga.

 Tako će 6 klubova odigrati dvokružnim sustavom svatko sa svakim na domaćem i gostujućem parketu, a samo će najbolji ostvariti plasman u Jedinstvenu Hrvatsku ligu za uzrast košarkaša do 17 godina. Među 6 klubova Slavonski Brod ima 2 svoja predstavnika i to KK Brod i Brodsku školu košarke koji su se međusobno sastali u ovom 4. kolu.

Prije međusobnog ogleda i gradskog derbija kadeti Broda koje vodi Krunoslav Rimac iz prethodne 3 utakmice imali su sve 3 pobjede. Prvo su na gostovanju dobili Borovo, pa na svom parketu Vrijednosnice Osijek, a onda i Vinkovce te sada u gradskom derbiju Brodsku škola košarke s uvjerljivih 92:44. Svi ti rezultati su i očekivani za kadete Krunoslava Rimca koji će se s Košarkaškom akademijom Osijek boriti za 1. mjesto i plasman u Jedinstvenu Hrvatsku kadetsku ligu.

U ovo natjecanje Brodska škola košarke krenula je s domaćom pobjedom nad Vinkovcima, da bi nakon toga uslijedila 3 uzastopna poraza od: KA Osijek, Vrijednosnica Osijek i posljednji u gradskom derbiju od Broda. Trener Igor Kovačević u ovoj ligi realno i nije očekivao visok plasman, već da njegovi kadeti imaju dobre i kvalitetne utakmice.

Početak utakmice nije naslućivao da će jedna od ekipa doći do visoke pobjede. U prvoj četvrtini igralo se ravnopravno te je Brodska škola košarke imala prednost 18:16. Domaćin u ovoj utakmici Brod pronalazi svoju igru te su na poluvremenu imali vodstvo od 42:35. Zato su u drugom poluvremenu kadeti trenera Rimca odigrali odlično prije svega u obrani u kojoj su udvajali, a pomogao je i presing. S druge strane kadeti Brodske škole košarke imali su problem u realizaciji od šuta iz vana, pa sve do onih tzv. zicera. Stoga su 3. četvrtinu kadeti Broda dobili s 21:5 za 63:40, dok je u posljednjem periodu bilo 29:4 za konačnih 92:44. Prema tome, samo drugo poluvrijeme Brod je dobio s 50:9, dok je najučinkovitiji u pobjedničkom sastavu bio Ivan Tolić s 20 koševa. Uz njega su po 14 ubacili Ivan Hlišić i Karlo Sudić, dok su po 12 ubačaja imali Luka Balen i Ivan Barišić.

U sastavu kadeta Igora Kovačevića jedini su dvoznamenkasti broj koševa po 11 postigli Sven Pavić i Bruno Ninković.

U slijedećem 5. kolu kvalifikacijske lige Slavonije i Baranje za plasman u Jedinstvenu Hrvatsku kadetsku ligu do 17 godina Brod ovog vikenda čeka veliki derbi i gostovanje kod KA Osijek. Bit će to za jedne i druge prva meč lopta, dok će Brodska škola košarke na domaćem terenu protiv Borova tražiti drugu pobjedu i prekid od 3 uzastopna poraza.