Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi
Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi
Gradski derbi 10. kola košarkaške Lige juniora Slavonije i Baranje ponovno je privukao lijep broj gledatelja koji su vidjeli dobru utakmicu.

 Na kraju su juniori Slavonskog Broda 1946 koje vodi Igor Kovačević bili bolji od vršnjaka Broda s kojima radi Krunoslav Rimac. S ovom pobjedom Slavonski Brod 1946 ostao je u utrci za jednim od prva 2 mjesta koja vode na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske.

U prvoj međusobnoj utakmici juniori Slavonskog Broda 1946  došli su do pobjede što su ponovili i sada. Za Brod u prvom susretu nije igrao Patrik Čukić što se osjetilo u njihovoj igri pod košem, dok je sada izostao drugi centar Branimir Stanković. S druge strane trener Kovačević ima Luku Špehara koji je u svom 2001. godištu trenutno među najboljim, ako ne i najbolji igrač u Slavoniji i Baranji. On je i sada uz ostale bio prevaga za važnu pobjedu sa 79:52 juniora Slavonskog Broda 1946 u gradskom derbiju protiv vršnjaka iz Broda.

Od početka su juniori Slavonskog Broda 1946 bili u vodstvu pa im je tako s 23:11 u njihovu korist pripala prva četvrtina. Taj period trener Broda Rimac počeo je s kadetima, a onda su njegovi igrači znatno bolje odigrali drugu dionicu. Pred sami kraj juniori Broda smanjili su zaostatak na samo 3 koša te su se približili na 31:28 da bi se s 33:28 otišlo na poluvrijeme. U nastavku se prednost na strani ekipe trenera Kovačevića stalno povećavala zahvaljujući: Špeharu, Martinoviću, Matačiću i Mutiću. Osim dobre obrane i učinkovitosti u napadu presudile su i izgubljene lopte juniora Broda nakon kojih su u kontrama primali lagane koševe. U pobjedničkoj ekipi je Luka Špehar postigao 24, Mihael Martinović 17, Tomislav Matačić 12, a Dominik Mutić 11 koševa.

U sastavu poraženih juniora Broda Hrvoje Raspasović je ubacio 21, a Patrik Čukić 11 koševa.

S ovom pobjedom juniori Slavonskog Broda 1946 zajedno s Vinkovcima i Vrijednosnicama Osijek ostaju u borbi za jedno od prva 2 mjesta koje vode na državnu poluzavršnicu. U slijedećem kolu koje se igra, 7. i 8. ožujka oba gradska kluba idu na gostovanja. Tako će juniori Slavonskog Broda 1946 u Požegu, a juniori Broda na gostovanje u Borovo.