Juniori Košarkaškog kluba Marsonia i dalje bez poraza
Juniori Košarkaškog kluba Marsonia i dalje bez poraza
Nakon stanke Božićnih i Novogodišnjih praznika nastavljeno je natjecanje u košarkaškoj ligi Slavonije i Baranje za juniore za uzrast dječaka do 19 godina.

 U konkurenciji je 6 klubova, dok ih je ukupno 9 s tim da se Strmac iz Nove Gradiške, Rekord Tim iz Oriovca i Valpovo natječu izvan konkurencije. Juniori Marsonije ovaj vikend imali su dvostruki program, pa su tako odigrali utakmicu redovnog kola u Osijeku i domaću odgođenu protiv Valpova.

Prije početka juniorske košarkaške lige Slavonije i Baranje znalo se da će se za 1. mjesto boriti Vrijednosnice Osijek i Marsonia, dok su se baš ovaj vikend u Osijeku sastala ova 2 kluba. Brođani su gubili cijelo vrijeme te su stalno stizali rezultat, dok su domaćini uoči posljednje četvrtine imali velikih 63:50. Tada su Brođani proigrali te odigrali sjajno i posljednji period dobili s 24:6 što im je donijelo super važnu pobjedu sa 74:69. Odmah sutradan na Vijuš je došlo neporaženo Valpovo koje igra izvan konkurencije. Gosti su vodili cijelo vrijeme, a onda je ponovno pobjednika odlučila posljednja četvrtina nakon koje su juniori Marsonije zabilježili i četvrtu uzastopnu pobjedu u sezoni s 85:76.

Juniori Valpova poveli su s 8:0 da bi nakon prve četvrtine imali 27:16, dok su tu prednost i zadržali do poluvremena na koje se otišlo sa 47:35. Imali su Valpovčani u jednom trenutku i 16 koševa viška za 34:18, dok su juniori Marsonije puno bolje odigrali drugo poluvrijeme. U trećoj četvrtini uspjeli su prepoloviti zaostatak na 68:62 te se s tim rezultatom ušlo u posljednju dionicu. Upravo tada dogodio se ključan trenutak kada su Brođani koševima: Zavora, Vištice, Lazića i Kovačevića napravili seriju od 15:1 za 77:69. Do kraja su juniori trenera Igora Kovačevića čuvali stečenu prednost za novu pobjedu  u koju je Arian Kovačević ugradio 27 koševa, dok je dan ranije Vrijednosnicama Osijek zabio 29 poena.

Uz Ariana Kovačevića u Osijeku je Fran Vlatko Vištica ubacio 13, Ivan Lazić 12, a Marin Zavor 11 poena. Protiv Valpova je Vištica imao 14, Karlo Nužda 13, a Lazić 12 ubačaja. Kod juniora Valpova je Erik Weber postigao 22, Nikola Mikulić 16, Jurica Kaptalan 13, a Josip Tadić 11 koševa. Cijela juniorska postava iz Valpova igra seniorsku Treću ligu, dok ih nekoliko igraju i u drugoligaškom natjecanju koje je trenutno u mirovanju.

Tako su juniori Marsonije s ove dvije pobjede napravili veliki korak prema 1. mjestu u košarkaškoj ligi Slavonije i Baranje, dok će u slijedećem kolu igrati protiv još jednog kluba koji se natječe izvan konkurencije Rekord Tima iz Oriovca.