Jezero Petnja poribljeno s tri tone šarana i amura
Jezero Petnja poribljeno s tri tone šarana i amura
Jezero Petnja nadomak Slavonskom Broda predstavlja jedno od najvećih i najljepših lokacija za ribolovce na našem području.

 Bogatstvo flore i faune koje krasi ovo jezero pravi je mamac za ljubitelje pecanja i uživanja u prirodi. Upravo da bi ribiči i u buduće mogli uživati u ribolovu, članovi Športskog-ribolovnog saveza Brodsko-posavske županije, danas su izvršili akciju poribljavanja jezera s 3 tone šarana i amura.

Nakon što je jezero Petnja bilo u potpunosti bez vode, život se u jedno od najljepših jezera na području naše županije, vraća. Trenutni vodostaj koji je oko 3 metra na ovom jezeru veličine 25 hekatara, omogućio je poribljavanje. Riječ je u potpunosti zdravoj ribi koja će biti u mogućnosti popraviti njihovo brojno stanje na ovoj ribičkoj lokaciji. Zbog lošeg vodostaja koje je bilo u Petnji, trenutno poribljavanje radi se za 2019. godinu. 

Akciju poribljavanja obavili su članovi Športskog-ribolovnog saveza Brodsko-posavske županije koji su i nositelji gospodarenja svim ribolovnim vodama na našem području. A unazad nekoliko dana imali su više akcija na Petnji.

Za jezero Petnja mnogi ističu da je ribolovni i prirodni dragulj, a da bi flora i fauna ostali netaknuti članovi Športsko-ribolovnog saveza koriste posebnu metodu ribolova.

Zbog niskog vodostaja ribolov je u Petnji do daljnjeg zabranje, a on bi mogao biti moguć tek kad se vodostaj podigne na 8 metara. A u koliko vodostaj dozvoli, najavljuju se i nove akcije poribljavanja.