Jelić prozvao Dusparu: ‘Poručio je ljudima da odsele ako im je drugdje bolje‘
Jelić prozvao Dusparu: ‘Poručio je ljudima da odsele ako im je drugdje bolje‘
Uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika Slavonskog Broda, uz poziv građanima da izađu na izbore, gradonačelnik Mirko Duspara rekao je u četvrtak kako vjeruje u pobjedu, a optimizam temelji na potpori građana koji su prepoznali da radi u njihovu interesu.

 Duspara je četiri mandata na čelu Slavonskog Broda, a u drugom krugu za novi mandat bori se s Draganom Jelićem (HDZ).

U drugi krug ulazi s 9,11 posto većom potporom od one koju je dobio HDZ-ov kandidat.

"U odnosu na prošle izbore za Gradsko vijeće dobili smo više od 200 glasova više, za razliku od HDZ-a, koji je dobio manje. Ne znam o kakvim željama za promjenama se priča. Protukandidati udaraju na najbolje projekte. Ako je nešto protuzakonito, to ide u policiju, državno odvjetništvo, a ne u neke žute novine. Brođane se bombardira s porukama o kriminalu. Da je to tako, sigurno ne bih bio gradonačelnik sve te godine", rekao je Duspara.

Dusparina lista u Gradskom vijeću osvojila je devet mandata, Koalicija HDZ-HSP osam, Nezavisna lista Slavice Lemać dva, a Domovinski pokret i SDP po jedan mandat.

Na Facebooku se oglasio i HDZ-ov kandidat Jelić koji se osvrnuo na jedan dio Dusparina istupa u kojem je nekima poručio da isele iz Slavonskog Broda. Jelić je i objavio video Dusperina istupa u trajanju od 19 sekundi.  

" Čudi me da jedan državni tajnik veliča gradove koji... Ne podcjenjujem nikoga, ali u odnosu na grad Slavonski Brod su daleko ispod i bit će uvijek. Ako mislite da je negdje nešto bolje, onda je najbolje da preselite u taj dio gdje je bolje, govori Duspara.

Jelić je na Facebooku reagirao na taj njegov istup. 

- Za Dusparu i njegove u Slavonskom Brodu očito teče med i mlijeko. Onima koji misle da može biti bolje, Duspara javno poručuje - iselite se iz ovog grada. Ako ovo nije skandalozno, onda ne znam što je. Dobro poslušajte izjavu i dobro razmislite hoćete li u nedjelju ostati doma - rekao je te podijelio izjavu Duspare. 

Ubrzo se javio i Duspara koji tvrdi da je Jelić sve izvukao iz konteksta. 

Više na jutarnji.hr