Izložba Ivane Kutuzović nakon 15 godina u rodnom Slavonskom Brodu
Izložba Ivane Kutuzović nakon 15 godina u rodnom Slavonskom Brodu
Nakon duge stanke od gotovo 15 godina u rodnom Slavonskom Brodu svoje radove izložila je akademska slikarica Ivana Kutuzović.

 Umjetničko istraživanje, društvena angažiranost i raznolikost u primjeni tehnika – samo su neke od likovnih osobina Ivane Kutuzović. Akademska slikarica iz Slavonskog Broda u najnovijem opusu pod nazivom "Priroda i društvo" ponovno je iznenadila publiku. Jer ovoga puta njezina je tehnika daleko od klasične slikarske.

Kroz ovaj opus radova autorica progovara o političkim i ideološkim sustavima te vječnoj inspiraciji umjetnika – odnosu čovjeka i prirode. Same fotografije tako zrcale Ivanin odnos prema temama, a umjetnički vrlo zanimljiva vizualna rješenja u pozadini kriju i poruke. 

Nakon odgađanja nekoliko programa zbog COVID-a 19 te on line izložbi bez službenog otvorenja, izložba Ivane Kutuzović i Galeriji Ružić prva je u doba epidemije na čijem je otvorenju bila i publika. Ivana Kutuzović diplomirala je slikarstvo na zagrebačkoj Akademiji u klasi profesora Eugena Kokota i dobitnica je nagrade akademije za izuzetan uspjeh tijekom studija. Izlagala je na 20-ak skupnih i 5 samostalnih izložbi, a uz Zagreb zadnjih 10-ak godina mjesto prebivališta joj je i Pariz. Iako je sudjelovala u skupnim projektima te nekoliko sezona bila mentorica na pripremama učenika za umjetničke akademije u Sl. Brodu, ovo je njezina prva izložba u rodnom gradu nakon gotovo 15 godina.