IZLAZNE ANKETE: Premoćna pobjeda HDZ-a, Restart koalicija debelo zaostaje
IZLAZNE ANKETE: Premoćna pobjeda HDZ-a, Restart koalicija debelo zaostaje
Prema najnovijim izbornim anketama HDZ osvaja 62 mandata, Restart koalicija 43, a Domovinski pokret 14 mandata. Slijede Domovinski pokret s 14, Most s 9, Možemo s 8, Stranka s imenom i prezimenom s 3 te HNS s jednim mandatom.

 Najnovije izborne ankete gvore kako HDZ osvaja 62 mandata, Restart koalicija 43, a Domovinski pokret 14 mandata. Slijede Domovinski pokret s 14, Most s 9, Možemo s 8, Stranka s imenom i prezimenom s 3 te HNS s jednim mandatom, javlja Dnevnik.hr.

Iz ureda predsjednika potvrđeno je kako je Zoran Milanović već razgovarao predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem i predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem, odmah nakon objave prvih izlaznih anketa. Na upit je li presjednik danas glasao poručeno je kako je to glasanje osoban stav predsjednika. 

Prethodne izlazne ankete HDZ-u su davale 61 mandat, Restart koaliciji 44, Domovinskom pokretu 16, Možemo 8, Mostu 8 te Stranci s imenom i prezimenom-Pametno-Fokus 3 mandata.

U nastavku pogledajte što predviđaju najnovije izlazne ankete za pojedine izborne jedinice:

Izborna jedinica 1

Izborna jedinica 2

Izborna jedinica 3

Izborna jedinica 4

Izborna jedinica 5

Izborna jedinica 6

Izborna jedinica 7

Izborna jedinica 8

Izborna jedinica 9

Izborna jedinica 10

U HDZ-u su zadovoljni

Tomislav Ćorić (HDZ) zadovoljan je predikcijama izlaznih anketa te je poručio da će ih pratiti i takvi službeni rezultati.

"Nadamo se da će rezultati ići u ovom smjeru, a moramo percipirati i pojavu nekih novih političkih snaga na sceni", kazao je Ćorić. 

Željko Reiner održao je govor te poručio kako su očekivali ovakve rezultate:

"Ovo smo i očekivali. Imamo veliku prednost. Zaslužena je. Rezultati na kraju mogu i bolje izgledati jer to su rezultati bez dijaspore. Hvala građanima što su izašli na izbore. Mnogi su ih strašili pandemijom korone, a izlaznost je bila neznatno manja nego prošli put", kazao je Reiner. 

Situaciju u stožeru HDZ-a pratite ovdje. 

Šok u stožeru Restart koalicije

U stožeru Restart koalicije nakon izlaznih anketa zavladao je muk. 

"Očekivali smo više, u najmanju ruku egal. Iznenađen sam da ljudi možda nisu uvažili sve ono što smo govorili o tome kako je ova vlada loše radila.", kazao je SDP-ov Branko Grčić.

Sabina Glasovac na pitanje gdje su zakazali kaže da je to teško reći. "Pričekajmo konačne rezultate. Sigurno nam prve ankete ne idu u prilog i nemamo razloga za pretjerano zadovoljstvo", rekla je Glasovac nakon drugih izlaznih anketa. 

Domovinski pokret: "O uvjetima za pregovore ćemo sutra"

Vesna Vučemilović, sestra Miroslava Škore rekla je kako su izuzetno zadovoljni rezultatima koje Domovinskom pokretu predviđaju izlazne ankete.

"Domovinski pokret je stranka koja je u veljači imala osnivačku skupštinu. Mislim da smo u kampanji bili jasni s kime ne bi pregovarali, predsjednik stranke prošli tjedan je vrlo jasno, onako figurativno rekao koji su naši preliminarni uvjeti za moguće pregovore, ali o tome ćemo sutra kad vidimo koji su službeni rezultati", rekla je Vesna Vučemilović.

Hrvoje Zekanović iz Domovinskog pokreta osvrnuo se na druge izlazne ankete. 

"Nismo ni pali ni narasli jer nemamo rezultate izbora, ali Domovinski pokret je u kratko vrijeme stvorio nešto nevjerojatno", kaže Zekanović.