Izdana 7. knjiga Sabranih djela Ivane Brlić Mažuranić – Pisma majci
Izdana 7. knjiga Sabranih djela Ivane Brlić Mažuranić – Pisma majci
Nastavio se jedinstveni projekt Ogranka Matice hrvatske u Slavonskom Brodu. Ovoga puta izdana je 7. knjiga Sabranih djela Ivane Brlić-Mažuranić pod nazivom Pisma majci.

 Sve što je najpoznatija hrvatska književnica napisala napokon je na jednome mjestu i to u kritičkom izdanju, tj. onako kako je autorica pisala i htjela da bude objavljeno. Zahvaljujući angažmanu stručnjaka, u prva četiri sveska nalaze se sva Ivanina tiskana djela (Pjesme i priče, Romani, Bajke i basne, Članci), u petom popis svih izdanja i sve literature o autorici i njezinu opusu (Bibliografija), a u ostalim prvi se put objavljuje  Ivanina bogata i uglavnom nepoznata rukopisna ostavština (Moji zapisci i Pisma majci).

U knjizi Pisma majci nalaze se autoričina pisma poredana kronološki prema sačuvanim izvornim pismima. Za sva je pisma naveden izvor, a pojedine riječi, izrazi i dijelovi pisama raspoređeni su, prevedeni i protumačeni u fusnotama i u rječniku na kraju knjige. Tamo su i kazala osobnih imena i mjesta u oblicima u kojima se pisma pojavljuju.

Knjigu je priredila Jasna Ažman, a Grad Slavonski Brod je novčanim sredstvima potpomogao tiskanje knjige.