Ivan Lutz objavio roman 'Call It Earth' za globalno tržište
Ivan Lutz objavio roman 'Call It Earth' za globalno tržište
Renomirani brodski pisac Ivan Lutz svojim je premijernim romanom 'Zovite ju Zemlja' brzinski riješio prvu nakladu u regiji, a sada s engleskim izdanjem 'Call It Earth' prelazi u globalne dimenzije i ambicije.

Iako nije osvojio hrvatski SF laureat (svojedobno je žiri njegovo djelo smatrao inferiornim tadašnjem slavodobitniku) u 2014. godini, 'Zemlja' je kao i sve ostale dobre domaće storije pronašla svoju publiku u Srbiji (gdje je prodana čitava prva naklada u rekordnom roku), a sada slijedi i 'mokri san' svih pisaca u regiji - proboj na strano tržište.

Prijevod romana na engleski kruna je pobjede glasa publike nad kritikom i žirijima, te će Lutz prvo nastojati ostvariti solidan uspjeh na Amazonu i njegovom Kindle servisu, a zatim slijedi plasman knjige na velika tržišta SAD-a, Rusije, Japana, EU i drugih zemalja. S obzirom da su se neki drugi domaći pisci pohvalili s čak desetak tisuća knjiga u stranoj nakladi, ne sumnjamo kako će i Lutz uz dobru reklamu i PR ostvariti slične i veće objave.

Podršku Ivanovom velikom uspjehu svi Brođani mogu izraziti putem kupnje engleske e-book inačice romana za samo 0.99$ i to putem linka (http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00XYQDEW8), a njemu želimo svu sreću u budućnosti i osvajanje nagrada poput 'Huga' ili 'Nebule' kada ga već u vlastitom 'selu' priznali nisu. Promocija knjige bit će održana na Marsonikonu u Tvrđavi Brod 6. lipnja.