Gotovo 450 prometnih prekršaja, 14-ero ozlijeđenih
Gotovo 450 prometnih prekršaja, 14-ero ozlijeđenih
Na prometnicama na području Brodsko-posavske županije u tjednu od 2. do 8.rujna dogodile su se 24 prometne nesreće, dvije su osobe, u nedjelju na autocesti A3 kod Bukovlja, smrtno stradale, u (pre)ostalim prometnim nesrećama pet osoba je teško, a još 9 osoba lakše ozlijeđeno, izvijestila je PU brodsko-posavska.

 Da sudionici u prometu, vozači motornih i drugih prometala, unatoč pooštrenju kazni, novčanih i onih drugih, ne popuštaju kazuje podatak da su u istom tjednu u tzv.pojačanim nadzorima policijski službenici utvrdili 448 prometnih prekršaja, najviše (234) nepropisnih brzina, u 69 slučajeva vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima, pod utjecajem alkohola zatečeno je i sankcionirano 24 vozača. Nadalje, 21 vozač tijekom vožnje koristio je mobitel, 4 vozača upravljala su pod zabranom, itd.  

U petak 6.rujna u Kruševici u prometnoj nesreći dvije osobe teško su ozlijeđene. Do nesreće došlo je na način da 66-godišnji motociklista (državljanin Poljske) krećući se motociklom (poljskih registracijskih oznaka) ulicom J.J.Strossmayera nije prilagodio brzinu kretanja i sletio je sa ceste na travnatu površinu, pa u odvodni kanal. Vozač motocikla i njegova 46-godišnja putnica teško su ozlijeđeni i prevezeni u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu. 
 
U petak 6.rujna navečer u Slavonskom Brodu, policijski službenici zaustavili su traktor kojim je upravljao 39-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Policajci su alkotestom vozaču traktora utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,67 promila, isključen je iz prometa i u policiji je "prespavao" do otriježnjenja. Prekršajno će odgovarati na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 
U nedjelju 8.rujna oko 3.45 sati u Osječkoj ulici u Slavonskom Brodu policijski službenici su zbog prekoračenja brzine i nepropisnog prestrojavanja zaustavili osobni automobil slavonskobrodskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 25-godišnjak. Policajci su pritom utvrdili da vozač za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a bio je i pijan(1,4 promila).
 
U subotu 7.rujna noću oko 3 sata u Starom Topolju u prometnoj nesreći samo pukom srećom sve je prošlo bez težih posljedica. Do prometne nesreće došlo na način da je 20-godišnji vozač upravljajući osobnim automobilom slavonskobrodskih registracijskih oznaka zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste (više uzastopnih zavoja) uslijed kočenja, sletio niz travnatu kosinu, nakon čega je došlo do samozapaljenja vozila. Osim vozača u vozilu su se kao suputnici nalazili i jedna mlađa muška osoba, 20-godišnjak i 24-godišnjak. Požar na vozilu su ugasili pripadnici DVD D.Andrijevci, sve je prošlo bez ozlijeđenih osoba. Alkotestom 20-godišnjem vozaču izmjerena je koncentracija alkohola od 1,96 promila, kazao je  Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.