Godišnji koncert KUD-a "Luka Ilić Oriovčanin" oduševio publiku
Godišnji koncert KUD-a "Luka Ilić Oriovčanin" oduševio publiku
Pjevalo se, igralo i veselilo ove subotnje večeri u Oriovcu. Godišnji koncert u prigodi 41. obljetnice svog postojanja priredio je oriovački KUD Luka Ilić Oriovčanin.

 Uz velike, svoju su koreografiju pjesama i plesova Slavonije predstavili i mali oriovački folkloraši, dječja skupina domaćega KUD-a, koje vodi Ema Raguž. Posebni gosti koncerta bili su članice i članovi KUD-a Preporod iz grada Dugo Selo u Zagrebačkoj županiji. Oni su izveli posavske plesove, ali i vrlo atraktivne plesove Hrvatskoga zagorja. Prvi put u Oriovcu, ali posvuda po hrvatskoj i po svijetu, folkloraši iz Dugoga Sela imaju godišnje po 50 javnih nastupa, ali i nekoliko svojih manifestacija i plesnih koncerata.

Inače, oriovački KUD broji oko 30 aktivnih članova, većina su žene, ali veseli da imaju puno djece i mladih kojima ostavljaju u nasljeđe bogatu tradicijsku baštinu.

Ovaj KUD itekako ima dobru perspektivu i prepoznatljivost po kojoj je oriovački KUD, reći će njegova dugogodišnja umjetnička voditeljica i folklorna koreografkinja Snježana Missoni, upravo jedan od najpoznatijih u ovom dijelu Slavonije.

Veliku podršku radu KUD-a pruža i Općina Oriovac.

Unatoč svim izazovima vremena, Oriovčani njeguju optimizam i radost, kroz pjesmu, ples, igre i od  zaborava čuvaju svoje bogato kulturno i tradicijsko nasljeđe.