Gabrijel Veočić zaustavljen u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u boksu
Gabrijel Veočić zaustavljen u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u boksu
Gabrijel Veočić hrabrom borbom u četvrtfinalu završio je nastup na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

 Sve čestitke za Gabrijela i trenera Peru Veočića za tri sjajne pobjede u debitantskom nastupu na SP-u i odličan meč u četvrtfinalu protiv favorita za naslov, Kubanca Hernandeza Martineza.

U četvrtfinalu Gabrijel je izgubio meč jednoglasnom odlukom sudaca, s 5:0 Kubanac je dobio i prvu rundu i održavao prednost s distance u preostale dvije.

Gabrijel je pojačao ritam u drugoj, tu rundu u njegovu je korist bodovao kanadski sudac, držao inicijativu do kraja no suci su i te runde dodijelili Kubancu koji je boksao iz pozicije favorita i to mu je već osiguralo sigurnu prednost.

Veočiću je nedostajalo i malo snage, nakon brutalne serije mečeva nije uspio jače pritisnuti Martineza i ugroziti njegovu prednost, no ostvario je veliki uspjeh, pravi pothvat s tri pobjede i plasmanom medu najboljih osam.

"Druga i treća runda mogle su se i drukčije bodovati. Zadovoljan sam nastupom na Svjetskom prvenstvu, žao mi je što nisam uspio osvojiti medalju, ali bit Ce prilike, tek mi je 20 godina", rekao je nakon meča Gabrijel Veočić.