Filmom Olje Terzić otvoren 6. Festival Novih
Filmom Olje Terzić otvoren 6. Festival Novih
Projekcijom dokumentarnog filma „Strah od nepoznatog“ autorice Olje Terzić, službeno je otvoren 6. Festival Novih.

 Riječ je o dokumentarnom filmu koji donosi potresna svjedočanstva o izbjegličkoj krizi koja je prošle godine pogodila Europu i Slavonski Brod.

"Kada vidite izbjeglice koje dolaze u tranzitni kamp, djecu, žene, pogotovo trudnice, primijetite da je kod njih bio strah i sigurno su se zapitali "što će biti sa mnom". Možda su znali gdje su trenutno, ali pitali su se što će biti nakon Slavonskog Broda. Možda su znali da idu u Njemačku i Austriju, ali sigurno je bio prisutan taj strah hoće li ljudi njih prihvatiti, odnosno hoće li imati život kao u Siriji, Iraku ili Afganistanu", rekla je autorica filma nakon premijere.

Ovogodišnji Festival Novih u organizaciji Udruge SB Film donosi ukupno 16 dokumentarnih filmova čije će se projekcije održavati u naredna dva dana u Centru mladih. 

"Otvaranje je bilo fantastično, puna dvorana centra mladih, štoviše krcata, te je pokazan interes, ne samo Brođana, nego i drugih za dokumentarnim filmom. Pokazalo se da smo dobro odabrali teme filmova koji će biti prikazani sljedećih dana. Apsolutno sam oduševljen sa svime što se zbiva ove godine, nismo očekivali ovakvu zainteresiranost, ali vidi se da je film kao takav zaživio među Brođanima", rekao je direktor Festivala novih Bernard Karakaš.

Raspored projekcija možete pogledati ovdje.