Cesarec i Rubil udarne snage Gaja iz Zbjega
Cesarec i Rubil udarne snage Gaja iz Zbjega
Završen je prvi dio natjecanja u Trećoj ŽNL – centar u kojoj se ove sezone natječe 12 klubova.

 Naslov prvaka jeseni pripao je Graničaru iz Stupničkih Kuta ispred Posavca iz Kaniže. U sredini prvenstven ljestvice nalazi se još jedan klub iz Općine Bebrina i to Gaj koji je u posljednjem 11. kolu u Zbjegu s 3:1 svladao Omladinac iz Ciglenika.

Uoči posljednjeg kola Treće ŽNL – centar Gaj iz Zbjega koji je na 7. mjestu imao je 6 bodova više u odnosu na Omladinac iz Ciglenika koji je deseti. Samim time Zeleni iz Zbjega bili su favoriti za pobjedu što su na kraju i opravdali na terenu s 3:1. Ove sezone za Gaj iz Zbjega uz Danijela Cesareca igra još jedan bivši igrač Marsonije Goran Rubil. Njega zbog ozljede nije bilo u utakmici protiv Omladinca iz Ciglenika. Obojica su u veteranskim godinama te imaju kronične ozljede zbog kojih su i prekinuli ranije igračke karijere. Za Gaj igraju samo vikendom, dok je Rubil došao na nagovor Cesareca.

Upravo se izostanak i neigranje Gorana Rubila osjetilo u igri domaćeg Gaja budući je njegovu ulogu preuzeo Danijel Cesarec koji je tako više igrao u veznom redu te je izvodio sve slobodne udarce i prekide. Iza njega je bogata igračka karijera te je bio i najbolji strijelac Prve Grčke lige, dok je sada odlučio više rekreativno igrati za klub iz mjesta u kojem je rođen.

Već u 4. minuti nogometaši Gaja došli su u vodstvo kada je Danijel Cesarec šutirao iz slobodnog udarca lopta je prema golu dirala njegovog mlađeg brata Domagoja prevarila vrlo dobrog vratara Stjepana Jelića te završila u mreži za 1:0. Prigodu za poravnanje gosti iz Ciglenika imali su 9. minuti preko svog kapetana i najboljeg igrača Igora Bošnjaka, međutim, na golu domaćih dobro je reagirao vratar Danijel Majdančić. Nešto kasnije ponovno  iz slobodnog udarca prijeti Danijel Cesarec, ali je Jelić jedva ukrotio njegov novi dobri pokušaj. U 40. minuti gosti iz Ciglenika imali su i malo sreće budući je snažan udarac iz novog slobodnjaka Danijela Cesareca od vratara Jelića završio na okviru gola. Prvu prigodu u drugom poluvremenu za Zelene iz Zbjega imao je Domagoj Cesarec koji je u 48. minuti na ubačaj Matije Srbalja šutirao malo pokraj gola. Omladinac iz Ciglenika u 62. minuti došao je do poravnanja na 1:1 nakon što je Roko Matok iskoristio nesporazum domaćeg vratara Majdančića i kapetana Mateja Luketića te je poslao loptu u praznu mrežu. Do nove prednosti domaći dolaze u 70. minuti preko Domagoja Cesareca kojeg je dobrom loptom pronašao Mario Marić. Samo 3. minute kasnije Gaj rješava pitanje pobjednika nakon što je Domagoja Cesareca u prodoru zaustavio Luka Štrk, a sudac Željko Stašjuk iz Šumeća opravdano je pokazao na kazneni udarac. Sigurni izvođač bio je Domagoj Cesarec koji je svojim trećim golom Zelenima iz Zbjega donio pobjedu s 3:1.

Nogometaši u Trećoj ŽNL – centar sada su na odmoru koji će im potrajati sve do proljeća, dok su ovu jesen zaista imali odlične vremenske uvjete.