Brodski boksači dočekali Gabrijela Veočića nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu
Brodski boksači dočekali Gabrijela Veočića nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu
Gabrijel Veočić, 20-godišnji hrvatski boksački reprezentativac, vratio se u svoj Slavonski Brod sa Svjetskog prvenstva održanog u Beogradu (Srbija).

 Gabrijelu je u ponedjeljak navečer njegov matični Boksački klub Brod pripremio doček, a mladi reprezentativac, najbolji hrvatski boksač na netom završenom Svjetskom prvenstvu, nije krio svoje oduševljenje: - Ovo je veliko iznenađenje, mislio sam da će me prijatelji u klubu pozdraviti i kratko zapljeskati kad se vratim, a oni su organizirali pravi doček, s poklonima, zakuskom, sokovima... Baš mi je drago!

Podsjetimo, Gabrijel Veočić je u kategoriji do 75 kg zaustavljen u četvrtfinalu, a protivnik mu je bio Kubanac Yoenlis Hernandez Martinez, boksač koji je kasnije osvojio naslov svjetskog prvaka. Gabrijel je i na dočeku rekao da je ponosan na svoj nastup, ali izrazio i malo žaljenje što mu je ždrijeb donio baš najtežeg mogućeg suparnika: - Tko zna, da mi nije Kubanac bio protivnik, možda bih stajao na pobjedničkom postolju... No, bit će vremena!

Članovi BK Brod pripremili su poklon i za Gabrijelovog oca i trenera Peru Veočića, a kako su nam kazali Veočići, slijedi im tek nekoliko dana opuštanja, uz nešto lakše treninge, a onda ponovno nastavljaju sa žestokim radom.