Brodska IGK za IGK u Gori
Brodska IGK za IGK u Gori
Potaknuti potresima koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiju u slavonskobrodskoj Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za jednu stradalu osnovnu školu.

 Riječ je istoimenoj školi u Gori u Sisačko-moslavačkoj županiji.

"S osnovnom školom u Gori dijelimo zajedničko ime „Ivan Goran Kovačić“, stoga smo se odlučili pomoći njima i našu akciju nazvali „IGK za IGK u Gori“. Pozivamo sve naše učenike, roditelje, djelatnike i sugrađane dobre volje da nam se pridruže u ovome pothvatu. Željeli bismo da ova akcija prevlada granice našega grada i županije te da se u nju uključe sve škole Republike Hrvatske koje povezuje ime Ivan Goran Kovačić", kaže u pozivu ravnatelj škole Zlatko Bagarić.

Novčana sredstva za opremanje škole svi (škole, građani, pravne osobe i ostali) mogu uplatiti do 15. travnja 2021. na poseban račun koji suotvorili: HR7223600003510212279 (Zagrebačka banka d.d., Nikolina Fukšić). 

Planirani iznos sredstava koji žele prikupiti u ovoj akciji je 50.000 kuna. 

"Svojim skromnim doprinosom željeli bismo vratiti djecu u školske klupe te vratiti osmjehe na lica svim učenicima i djelatnicima OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Gori", kažu u brodskoj školi IGK. 

Za sve detalje i informacije pratite školu na mrežnim stranicama http://os-igkovacic-sb.skole.hr/.