BrodPortal osam godina s Vama, više od 28 tisuća članaka, 9 milijuna pregleda na YouTubeu
BrodPortal osam godina s Vama, više od 28 tisuća članaka, 9 milijuna pregleda na YouTubeu
BrodPortal u ponedjeljak, 15. veljače slavi 8 godina postojanja i rada.

 Kada je točno u podne 15. veljače 2013. godine javnosti predstavljen novi portal u Slavonskom Brodu, iza ekipe BrodPortala već su bili mjeseci rada i pripreme za pokretanje jedne nove priče u gradu. S ciljem objektivnog izvještavanja o političkim, gospodarskim i društvenim događanjima, donošenju priča o jedinstvenim pojedincima, ali i o vrijednim udrugama i institucijama, krenula je povijest BrodPortala.

U osam godina na stvaranju sadržaja radila je ekipa iskusnih novinara prevođenih Borisom Gajdukovima koja je usmjeravala mlade koji su svoj novinarski trag tek trebali ostavili. Danas je iza njih više od 28 tisuća članaka koji donose presjek života u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji u zadnjih osam godina. Godine koje su donijele brojne izazove,od poplava 2014., migrantske krize 2015. i 2016., ekološkog incidenta s vodom 2018. i eksplozije u Rafineriji Brod krajem iste godine do početka epidemije koronavirusa u 2020. koja još traje. Nažalost, onečišćenje zraka je i tada, kao i danas bilo aktualno pitanje.

Mladi kolumnisti Ratko Martinović, Ivana Šimac, Danijel Ambrozić i Ivan Čalić dobili su jedinstveno mjesto gdje mogu podijeliti svoja razmišljanja i stavove prema aktualnim događanjima. Upravo mladi su imali posebno mjesto na stranicama BrodPortala, predstavljeni su mladi, ambiciozni i sposobni ljudi koji su budućnost grada, Hrvatske, ali i šire poput Danka Relića, Kristine Kegljen, Roka Lukende, Tiffany Blum, Mihaelu Lazić, Dominika Blaževca i brojnih drugih.

Sport je od prvih dana bio jedan od prioriteta, izvještaji su utakmica i susreta svih sportova našli su mjesto na BrodPortalu, a svoje sportske priče ispričali su dobro poznati sportaši i mlade nade. Veliku pozornost čitatelja privukli su tekstualni prijenosi uživo utakmice Marsonije za koju generacije Brođana žive. Bogato iskustvo sportskog novinara Josipa Šebalja učinilo je sporstku rubriku BrodPortala nezaobilaznim mjesto za sve ljubitelje sporta.

Od prvoga dana prvi članak svakoga jutra je SB kalendar koji uređuje Dunja Kokanović, koja iz godine u godinu pronalazi nove zanimljivosti iz povijesti brodskog Posavlja, a koliko je dobra u tome pokazuje i čitanost ove rubrike. Tako se zna dogoditi da je SB kalendar i najčitaniji članak dana.

Ono što od prvoga dana izdvaja BrodPortal je video sadržaj koji se objavljuje na YouTube kanalu koji broji gotovo 9 tisuća pretplatnika i 9 milijuna pregleda. Facebook stranica danas broji više od 21 tisuću fanova i mjesto je gdje čitatelji mogu dati svoje mišljenje o temi i tako sudjelovati u razgovoru.

Dosadašnji rad i uspjeh motiv je ekipi BrodPortala da nastavi i dalje objektivno i pravovremeno izvještavati javnost te donositi priče koje se nigdje drugdje ne mogu pročitati, ali i vidjeti.