Bez povećanja cijene vode teško je zadržati broj zaposlenih i kvalitetu usluge
Bez povećanja cijene vode teško je zadržati broj zaposlenih i kvalitetu usluge
Zbog nagomilanih dugova, Vodovod održao konferenciju za novinare, i zatražio povećanje cijene vode.

"Zbog nagomilanih višemilijunskih dugovanja čak postoji i mogućnost gubitka radnih mjesta. No, trudit ćemo se da i u ovakvim uvjetima ne dođe do pada kvalitete usluge", rekao je u srijedu prijepodne na konferenciji za novinare direktor gradskog trgovačkog društva Vodovod Tihomir Priseker.

Govoreći o zatečenom stanju u Vodovodu Priseker je pojasnio da su tijekom proteklih godina učinjeni brojni propusti, poput sklapanja nepovoljnih ugovora, sustavnog neinvenstiranja u strojeve i mrežu, neredovitog plaćanja kreditnog zaduženja, otežane naplate utrošene vode, i drugih. Sve to je rezultiralo višemilijunskim gubicima, kreditnim opterećenjem od 1,9 milijuna kuna, pa do gubitka vode u vodovodnoj podzemnoj mreži od gotovo 44 posto.

Unatoč racionalizaciji poslovanja na svim razinama u Vodovodu ne vjeruju da će bez povećanja cijene vode, a koje im gradonačelnik Mirko Duspara nije odobrio, uspjeti nastaviti poslovanje bez drastičnijih rezova.

"Cijena vode nije povećavana od 2005. godine, iako su u međuvremenu enormno rasli svi ulazni troškovi u proizvodnji pitke vode. Slavonski Brod ima izrazito kvalitetnu vodu, zahvaljujući najmodernijoj tvornici vode na Jelasu, ali istodobno je je grad s najjeftinijom vodom. Bez povećanja cijene vode teško ćemo moći dalje", kazao je direktor Vodvoda Tihomir Priseker. 

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru