6 dana, 3 lokacije, 30 filmova
6 dana, 3 lokacije, 30 filmova
U ponedjeljak, 26. svibnja počinje Festival Novih 2014., međunarodni festival dokumentarnog filma koji se već po četvrtu godinu za redom održava u Slavonskom Brodu.

 Projekcije filmova u natjecateljskom dijelu održavaju se od ponedjeljka do srijede u Gradskoj knjižnici i Muzeju Brodskog Posavlja, s početkom u 17 sati.

Četvrtak je rezerviran za radionicu dokumentarnog filma (Gradska knjižnica) te retrospektivu Mediteran Film Festivala (Muzej Brodskog Posavlja).

Završni dio festivala održava se u petak 30.5. i subotu 31.5. na središnjem trgu slavonskobrodske tvrđave.

Sva događanja na Festivalu Novih za publiku su apsolutno besplatni.

Ove godine u sklopu Festivala Novih organizirat će se jednodnevna filmska radionica koji vode stručnjaci humora i satire. To su Boris Šiber, urednik na BH televiziji, poznat i kao član originalne postave Top Liste Nadrealista i Nenad Đurić, bosanskohercegovački redatelj, autor komedije "Nebo iznad krajolika".

Ove godine zbog novonastale situacije sa poplavama koje su pogodile regiju, SBFILM u suradnji sa Udrugom MARSONIKON i VOLONTERSKIM CENTROM SLAVONSKI BROD, će organizirati humanitarnu akciju sa ciljem pomoći stradalima od poplave u županjskoj Posavini. 

Pregled filmskih projekcija i cijelokupni program pogledajte OVDJE.