48-godišnji državljanin Grčke jurio autocestom 254 km/h
48-godišnji državljanin Grčke jurio autocestom 254 km/h
Vikend prekršaji u cestovnom prometu

 U subotu, oko 1 sat poslije ponoći, na 182. km autoceste A3 kod mjesta Nova Kapela, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Grčke. Specijaliziranim vozilom za nadzor prometa, policijski službenici su utvrdili da se 48-godišnji vozač kretao autocestom nepropisnom brzinom od 254 km/h. Policajci su prekršitelju naplatili novčanu kaznu te izrekli zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom na području Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

Istog dana (4. rujna) oko 1 sat poslije ponoći, u Slavonskom Brodu u Savskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su zaustavili osobni automobil kojim je, bez istaknutih registarskih pločica, upravljao 21-godišnjak. Daljnjim nadzorom policajci su utvrdili da vozilo nije registrirano te da vlasnik vozila nije obnovio ugovor o obveznom osiguranju u prometu prije uporabe vozila u prometu. Također, utvrđeno je da se radi o osobi koja upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje koji prilikom upravljanja vozilom nije koristio zaštitni sigurnosni pojas.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, policijski službenici dostavljaju prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. 

PROŠLOTJEDNI KONTINUIRANI NADZORI PROMETA NA CESTAMA

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 30. kolovoza do 5. rujna 2021. godina, dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 17 prometna nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 3 osobe su zadobile lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 358 prometnih prekršaja, od čega 159 prekršaja nepropisnih brzina, 68 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, 18 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji. 

Prošlotjedni „rekorderi“ su 48-godišnjak (državljanin Grčke), koji je upravljao osobnim automobilom, autocestom A3, nepropisnom brzinom od 254 km/h, dok je 27-godišnjakinja kroz naseljeno mjesto (Stari Slatinik), upravljala osobnim automobilom brzinom od 97 km/h, te 28-godišnjak, koji je u Slavonskom Brodu, u Primorskoj ulici, upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,15 promila.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.