19. rujna djeca u Podcrkavlju neće pohađati nastavu
19. rujna djeca u Podcrkavlju neće pohađati nastavu
Roditelji učenika, polaznika područne osnovne škole „Blaž Tadijanović“ u Podcrkavlju u ponedjeljak , 19. rujna 2016. godine ispred novoizgrađene škole i školsko-sportske dvorane u Podcrkavlju s početkom u 8,00 sati organiziraju javni prosvjed.

 "Obraćam Vam se u ime roditelja djece koja pohađaju OŠ "Blaž Tadijanović" u Općini Podcrkavlje, a koja škola ne zadovoljava minimalne uvjete za normalno pohađanje nastave te koja predstavlja opasnost po život i zdravlje naše djece, ne postojanja minimalnih uvjeta, od sanitarnog čvora kuhinje, blagovaonice, kao i broja učionica dok 200 metara niže postoji novosagrađena škola sa sportskom dvoranom koja nije u uporabi i stoji prazna i propada", kaže Željko Medić, Predsjednik Vijeća roditelja.

O navedenoj problematici javnost su roditelji već upoznali, a roditelji jednoglasno donijeli odluku da njihova djeca u ponedjeljak, 19. rujna neće pohađati nastavu te da će bojkotirati pohađanje nastave dok im se ne omogući korištenje nove škole odnosno škole koja je primjerena i adekvatna.

Ispred prostora novosagrađene škole u Općini Podcrkavlje u ponedjeljak u 8 sati će se održati bojkot nastave kako bi došli do zajedničkog cilja za doborobit djece i zajednice u cjelini.