Moskva ili Slavonski Brod: Tko će biti domaćin Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu?
 Moskva ili Slavonski Brod: Tko će biti domaćin Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu?
Jučer je u Slavonskom Brodu, u novom domu kajakaša održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog kajakaškog saveza.

 Jedna od točaka dnevnog reda bila je kandidatura grada Slavonskog Broda za Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu za 2023. godinu.

Upravo za tu posljednju točku dnevnog reda je prezentiran projekt organizacije Europskog prvenstva, a prezentaciju je izlagao Marko Lipovac od kojega je i krenula ova ideja. U izradi prezentacije sudjelovao je i Tomislav Lačić.

Europsko prvenstvo u maratonu privuče oko 400 sportaša iz približno 30 europskih država. Natjecanje traje gotovo tjedan dana i ne moramo posebno ni spominjati od kolikog značaja bi to bilo za naš kraj.

Prema saznanjima koja imamo glavni kandidati za domaćinstvo spomenutog Eura će biti ruska metropola Moskva i naš Slavonski Brod. 

Može li Slavonski Brod "pobjediti" Moskvu i dobiti organizaciju ovog velikog sportskog događaja? 

U Hrvatskom kajakaškom savezu su veliki optimisti, a svakako nama u prilog ide i činjenica da Rusiju potresa nezapamćena afera u svijetu sporta. Naime, Rusija je zbog dopinga drakonski kažnjena te je izbačena sa olimpijskih igara u Tokiju 2020. i to u svim sportovima! Uz to je i suspendirana za nastupe na svjetskim prvenstvima. Ova drastična kazna Rusima svakako bi mogla biti od koristi Slavonskom Brodu osim ako vlada Rusije i njihov predsjednik Vladimir Putin u žalbama koje pripremaju ne navuku vodu na svoj mlin.

28. ožujka iduće godine, Upravni odbor Europske kajakaške asocijacije na čelu sa predsjednikom g. Albertom Woodsom u Ljubljani održava sjednicu na kojoj će biti donesena odluka o gradu domaćinu Europskog prvenstva.