Iz Luke Brod danas prema Turskoj otplovio teški teret; traju i radovi na izgradnji nove lučke infrastrukture
 Iz Luke Brod danas prema Turskoj otplovio teški teret; traju i radovi na izgradnji nove lučke infrastrukture
Iz Luke Slavonski Brod u kojoj su u tijeku intenzivni radovi na izgradnji infrastrukture u okviru EU projekta vrijednog više od 100 milijuna kuna, danas je prema Turskoj otplovio teški teret. Utovar istoga trajao je gotovo cijeli dan...

Pedeset teških elemenata za kotlovsko postrojenje elektrane u Istanbulu, teških ukupno više od 2,5 tisuće tona danas je utovareno u Luci Slavonski Brod za riječni transport. Radi se o elementima proizvedenih u slavonskobrodskoj tvrtki Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja. Posao je to za švicarskog naručitelja vrijedan više od 20 milijuna eura.

Inače, u Luci Brod nastavljeni su do nedavno zbog visokog vodostaja Save zakočeni radovi na izgradnji lučke infrastrukture, u okviru EU projekta vrijednog više od 100 milijuna kuna. Nastavljaju se zemljani radovi na iskopu vertikalne obale, izrađuju su uvodni kanali i armaturni koševi. A kako bi u predviđenom roku, do kraja 2020. godine projekt priveli kraju, Lučka uprava, kaže Vujeva, provodi i radove na uređenju obaloutvrde i savskoga korita.