Županija će za pomoć gospodarstvu izdvojiti 4,6 milijuna kuna
Županija će za pomoć gospodarstvu izdvojiti 4,6 milijuna kuna
U jeku krize i recesije veseli podatak da će Brodsko – posavska županija ove godine za pomoć gospodarstvu kroz resorni upravni odjel izdvojiti više sredstava nego u 2012. Povećanjem od dvadeset posto za razne projekte i programe predviđeno je 4,6 milijuna kuna. Među postojećim, poput sufinanciranja poduzetničkih kredita, ove godine tu je i jedan novi: sufinanciranje investicija u poduzetničkim zonama.

Skromni proračun Brodsko – posavske županije u najvećem je dijelu zadan pa za razvojne programe i projekte ostaje vrlo sredstava. S druge strane, ohrabrujuće je da se u još jednoj kriznoj i recesijskoj godini za 20 povećavaju izdvajanja za Upravni odjel za gospodarstvo koji tako ove godine na raspolaganju ima 4,6 milijuna kuna. Neki će se projekti nastaviti, neke nove pokrećemo, ističe resorni pročelnik Stjepan Bošnjaković. Među novima, svakako vrijedi izdvojiti sufinanciranje investicija u poduzetničke zone po općinama i gradovima u Brodsko – posavskoj županiji.

Jedan od već prepoznatljivih programa Županije je sufinanciranje kamata kod poduzetničkih kredita. S tim se nastavlja i u 2012. godini.

U aktualnom obliku ovaj se projekt provodi od 2009. u suradnji s resornim ministarstvom i dvije banke. Kako je kriza i recesija hvatala maha, tako je i broj zainteresiranih opadao, međutim u županiji se nadaju da ukupno dotičemo dno te da će ove kreditne linije nekima u ovoj godini poslužiti za novi zamah.

Milijun i 200 tisuća kuna izdvojit će se za rad razvojne agencije CTR što bi do posebnog izražaja trebalo doći u godini kada bismo trebali pristupiti Europskoj uniji. 200 tisuća godine ove je godine spremno za sufinanciranje poduzetnika pri ishođenju certifikata, a za točno imenovane projekte u turizmu kroz Turističku zajednicu plasirat će se 230 tisuća kuna. Za promidžbu, sajmove i prezentiranje predviđeno je 120 tisuća kuna i za aktivnost županijske obrtinčke komore 80 tisuća. Ukupno gledano možda i nisu velika sredstva, no u krizno vrijeme svim korisnicima ovih županijskih potpora zasigurno će dobro doći.

Pratite najnovije vijesti na Facebooku i Twitteru