"Budimo svi zajedno socijalno i ekološki osviješteni te čuvajmo naše mjesto!"
"Budimo svi zajedno socijalno i ekološki osviješteni te čuvajmo naše mjesto!"
Kreativna udruga mladih Limes započela je akciju “Protiv vandalizma” nakon što su članovi Udruge izvukli kontejner sa staklom koji je bio prevrnut u kanal pokraj župnog dvora.

 Pokupili su staklo u njega i vratili ga u prvobitan položaj.

"Budući da pojedinci povremeno vandaliziraju javno dobro, naša Udruga takvo ponašanje osuđuje. Udruge, mještani i općina Oriovac uvijek saniraju načinjene štete i ruglo koje se na taj način događa, ali to više nema smisla", poručuju iz Udruge.

Ponukani time, odlučili su pokrenuti akciju “Stop vandalizmukojom će informirati sumještani i druge zainteresirane putem internetske stranice te stranica na Facebooku

"Ovom akcijom Udruga apelira na sve mještane Slavonskog Kobaša da spriječe pokušaje vandalizma i pravljenja štete na društvenom dobru. Ako se dogodi vandalizam u bilo kojem obliku, pozivamo svjedoke da kontaktiraju policiju na broj 192 ili da obavijeste Mjesni odbor ili općinu o tome tko je počinio vandalizam. Dosad je bilo više slučajeva uništavanja ograda kod vatrogasnog doma, skidanja i uništavanja rina, rušenja prometnih znakova, a sada su prešli i na kontejnere za razvrstavanje otpada", kažu u Limesu.

Stoga, KUM “Limes” poziva sve mještane Slavonskog Kobaša da zaustave uništavanje imovine i drugih pokretnina i nepokretnina. 

"Budimo svi zajedno socijalno i ekološki osviješteni te čuvajmo naše mjesto i javno dobro."