Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Vijesti
Započeli pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole
Nastavlja se povoljna epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije.

 Svi danas pristigli nalazi pacijenata s brodskog i novogradiškog područja su negativni, što znači da na području Brodsko-posavske županije već dvadeseti dan nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19. Kako je istaknuo prim.dr.sc. Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ, „do sada je na području Brodsko-posavske županije oko 2000 osoba testirano na COVID-19, 20 osoba je pozitivno, 8 je izliječenih, i nažalost jedna osoba je preminula. Od ovih preostalih, kod nekih su prvi nalazi negativni, oni će biti ponovljeni, ako budu negativni, i ako ne budu imali kliničkih simptoma broj izliječenih će rasti".

Također, u svome izlaganju podsjetio je i kako su započeli pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole, te podsjetio i zamolio sugrađane na neophodnost telefonskog dogovora o terminima dolaska i pregleda i za izdavanje sanitarnih knjižica i drugih potreba.

Od ponedjeljka 4. svibnja od kada se započelo s popuštanjem mjera, započela i reaktivacija bolničkog sustava. Povećanjem opsega elektivnih dijagnostičkih i terapijskih postupaka u obje bolnice, pacijenti će dobiti mogućnost ostvarivanja svih medicinskih usluga koje u proteklom razdoblju nisu uspjeli ostvariti. Pozivajući na odgovornost i strpljenje, ravnatelj brodske Opće bolnice prim.dr.sc.Josip Samardžić istaknuo je kako se pacijenti neće pozivati prema kronološkom redu, nego prema listi prioriteta, te naglasio potrebu koordiniranja i komunikacije pacijenata i s liječnicima obiteljske medicine. U ovom trenutku u bolnici je hospitalizirano devet pacijenata sumnjivih na korona virus, a odjeli Covid-1 i Covid-2 i nadalje ostaju u pripravi, za sve aktualne pacijente i u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije.

Dr Kolodziej, ravnatelj novogradiške bolnice najavio je dvosmjenski rad od 11. svibnja, kako bi se skratile liste čekanja i što prije osiguralo pružanje zdravstvene usluge svim pacijentima.

Prema riječima ravnatelja PU Brodsko-posavske Antuna Valića, na području Brodsko-posavske županije pod mjerom samoizolacije je ovom trenutku 665 građana. U proteklom razdoblju policija je izvršila 1402 provjere, od čega 177 prema dojavi. Utvrđeno je da 79 osoba nije poštivalo mjere samoizolacije, a nekoliko njih i dva i više puta.

U tridesetak domova za stare i nemoćne i oko 150 udomiteljskih obitelji na području Brodsko-posavske županije do sada nije utvrđen niti jedan slučaj pozitivnog brisa, te je načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković izrazio posebno zadovoljstvo tom činjenicom. Neminovnost povećanja broja testiranja u idućem razdoblju i značajno skraćivanje vremena do obznane rezultata bili su povodom da načelnik Bošnjaković istakne i pokretanje postupka javne nabave za kupovinu uređaja za PCR testiranje. U dogovoru s ravnateljima zdravstvenih ustanova bit će odabrano optimalno rješenje za nabavu ovog uređaja.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE