Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Show
VIDEO Brođani u potpunosti restaurirali Ford Taunusa iz 1974. godine
Ako ovih dana na ulicama Slavonskog Broda vidite Ford Taunusa xl iz 1974. u savršenom stanju, djelo je to Brođana koji su se odlučili u potpunosti restaurirati ovaj klasični automobil.

 Za restauraciju su zaslužni otac i sin Mijo i Zvonko Pitlović iz Slavonskog Broda.

Priča ovog automobila, točnije Ford Taunusa xl počinje davne 1974. godine u Fordovom salonu u Sloveniji gdje je kupljen od strane Zvonkinog djeda i bake.

"Priča ovog automobila, točnije Ford Taunusa xl počinje davne 1974. godine u Fordovom salonu u Sloveniji gdje je kupljen od strane moga djeda i bake. Baka Irena Krivač je bila osobito vezana za taj auto. Svi u Slavonskom Brodu su je znali kao „baka u bijelom Fordu“.  Nakon njezine smrti automobil ostaje mirovati u garaži. Mnogi su ga htjeli kupiti no nismo imali srca prodati ga", kaže nam Zvonko. 

Nedavno Zvonko se odlučio zajedno s ocem Mijom na restauraciju ovog klasičnog automobila.

"Automobil je kompletno restauriran u Autoservisu Pitlović. Radovi su trajali 6 mjeseci. Obnovili smo ga u drugačijem stilu, sa sportskim ovjesom i dorađenim motorom. Sav trud se isplatio. Zablistao je u novom sjaju, daleko bolji i atraktivniji nego dana kada je izvezen iz salona", posnosno ističe Zvonko.

A kako bi svoj rad prezentirali javnosti na najbolji mogući način, snimljen je i poseban video. U ovom videu snimljenom od strane talentiranog fotografa i snimatelja Nevena Pešuta možete vidjeti automobil nakon restauracije. 

"Student sam informatike u Puli i usporedno s tim bavim se snimanjem i slikanjem, portreta, pejzaža, reklamnih projekata, vjenčanja i dokumentacija. Moj prijatelj Zvonko Pitlović i ja smo se dosjetili za vrijeme karantene da pretočimo strast i ponos na ekrane gledatelja odnosno njegov rad auto Ford Taunus", kaže Pešut.

Osim automobila tu je i prikaz garaže u Autoservisu Pitlović. Garaže ispunjene gomilom znanja i sjećanja koja će se i dalje graditi i ostati zauvijek nezaboravna. Kao i ovaj jedninstveni Ford Taunusa xl.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE