Sport - Ostalo
Brodportal
10.18.2020. 19:08:05
Viceprvakinje Hrvatske u trail trčanju ne žive na Velebitu i Dinari, već u Slavonskom Brodu!
U subotu, 17.listopada, na obroncima Biokova, održan je međunarodno poznati Dalmacija Ultra Trail, ujedno i Prvenstvo Republike Hrvatske u trail trčanju. Ovogodišnje izdanje Dalmacije Ultra Trail-a je nešto skromnije organizirano zbog svima znane situacije te su organizatori trkačima ponudili samo dvije discipline, Sea Dut čija je dužina iznosila 56,5 kilometara, te Ethno Dut koja je bila duga 18 kilometara.

 Brodski Mazatori su se otisnuli u Dalmaciju i prihvatili izazove te na start utrka hrabro stali rame uz rame s najboljim trail trkačima Hrvatske. Utrku dugu 18 kilometara iz Dugog Rata preko Poljičke kose do Omiša pretrčali su Ana i Josip Jelić, Krešimir Galić, Jelena Šakić, Ivan Baričić, Amela Zukanović i Tomislav Marinović, dok su na utrci dugoj 56,5 kilometara (ekipno Prvenstvo Republike Hrvatske u trail trčanju) preko Makarske, Biokova, Brela i Omiške Dinare pa sve do Omiša trčeći boje kluba branile  ženska ekipa UMK Mazatora u sastavu Ankica Pavlović, Ines Jozić, Ivana Grško Šimić, te muška ekipa u sastavu Vedran Dulj, Matko Bednjanec, Tihomir Šikić i Krešimir Šimić.

Izgledala je to kao još samo jedna utrka u nizu na kojoj su Mazatori bili glasnici pozitivne priče, podupiratelji zdravog načina života i podrška trčanju u našoj domovini, ali ženska mazatorska ekipa pokazala je da su Mazatori i više od toga na hrvatskoj trkačkoj sceni. Njihov slavonski prkos i upornost pobijedili su strašne uvjete koje im je Biokovo priredilo za dobrodošlicu. Po kiši, vjetru i oštrom kamenju one su u tišini gradile svoj uspjeh, toliko velik da su po završetku utrke okrunjene krunom viceprvakinja Hrvatske u trail trčanju. Nisu imale privilegiju trenirati na Biokovu, Velebitu, Dinari ili Mosoru već su svoju snagu gradile na prekrasnoj, a našoj Dilj gori što se ispostavilo kao dobitna kombinacija za ispisivanje još jednog povijesnog uspjeha brodskih trkača. Lijepo je znati da viceprvakinje Hrvatske u trail trčanju šetaju Korzom, trče polojskom cestom i dolaze iz Slavonskog Broda!

Bravo Brođani!

http://www.brodportal.hr/m/clanak/viceprvakinje-hrvatske-u-trail-trcanju-ne-zive-na-velebitu-i-dinari-vec-u-slavonskom-brodu-27182
IZ KATEGORIJE
Nogomet
VIDEO

Visoka pobjeda juniora Broda 035 protiv Svetog Patrika

Košarka
VIDEO

Juniori Košarkaškog kluba Marsonia i dalje bez poraza

Nogomet
Mali nogomet

Malonogometašima Broda 035 derbi protiv Futsal Aurelije

Nogomet
VIDEO

U Slavoncu iz Slavonskog Kobaša nisu previše zadovoljni s polusezonom

Nogomet
VIDEO

Večeras MNK Brod 035 u derbiju ugošćuje Futsal Aureliju