Kada su u studenom zatvorili, ni slutili nisu koliko dugo neće raditi. Od uvođenja strogih epidemioloških mjera kojima je zabranjen rad kafićima i restoranima, prošla su gotovo dva mjeseca.
No neizvjesnost se nastavlja i dalje jer konkretan datum popuštanja mjera, nije poznat. Iako kruže različite priče. Prema jednoj, otvarat bi se trebali prvo restorani, tek onda i kafići, kojima bi posluživanje bilo moguće samo na vanjskim terasama. Službenih informacija nema, jedino što je sigurno, ističu ugostitelji, su gubici. Čak i da otvore u veljači, kaže, gubitke sanirati, upozoravaju, neće tako lako.
Trenutnu epidemiološku situaciju koja je već neko vrijeme povoljna, a o kojoj ovisi popuštanje mjera, a posljedično i otvaranje kafića i restorana, komentirao je i premijer Plenković.
Međutim, o popuštanju mjera, govora ponovno nije bilo. S druge strane, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Josip Aladrović, poručio je da će sve buduće epidemiološke mjere, pratiti ekonomske, koje će se donositi u suradnji s ugostiteljima.