Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Vijesti
Transparency international Hrvatska: Tvoj jedan glas je snažan, važan i potreban - to je građanska odgovornost
Transparency International Hrvatska na dan izbora zastupnika u 10. saziv Hrvatskog sabora poziva sve sudionike izbornog procesa da budu svjesni vlastite odgovornosti, a birače da iskoriste svoje pravo.

 „Izađimo na birališta kao odgovorni građani bez obzira kako ćemo i za koga glasati. Pomozimo onima iz najbliže okoline koji su bolesni, stari ili nemoćni da konzumiraju biračko pravo.

Potaknimo da glasaju i oni koji smatraju da i onako ništa ne mogu promijeniti, jer su razočarani. Snaga hrvatskih građana nalazi se na svakom glasačkom listiću i ispred svake izborne kutije. 

Građani su ti koji imaju pravo svojim glasom pokazati koga žele da ih predstavlja u parlamentu. 

Prije svega akteri, uključujući i medije i  promatrače koji nadgledaju izborni proces, moraju biti svjesni velike moralne odgovornosti da svoj posao odrade pošteno i transparentno  prema svima kako se ne bi stvorio dojam da se manipulira voljom birača.“ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

TI Hrvatska će na dan izbora biti dostupan za sve koji žele nekoga pohvaliti ili prijaviti nepravilnosti. 

Možete ih kontaktirati putem telefona 01/4830 653 ili 091 2232 011, društvenih mreža i elektroničke pošte ured@transparency.hr. 

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE