Vijesti - Tema
Brodportal
09.14.2014. 11:47:48
Tin i Pavle - mladi i uspješni Brođani
Kada smo posljednjih mjeseci uživali u glazbi Tina Džaferovića ili glumi Pavla Matuška mogli smo samo zaključiti da su ovi maturanti Klasične gimnazije odlični u onome što rade.

 Nakon prijemnih rokova na fakultetima s ponosom možemo istaknuti da imamo još dva slavonskobrodska studenta umjetničkih akademija.

Za Tina Džaferovića kontrabas i električni bas postali su glavna preokupacija u životu. Odvažio se, otišao na prijemni ispit te i službeno od ove jeseni postao student Jazz akademije u Grazu. Uz pomoć Hrvoja Bilića, Damira Butkovića i Dubravka Šefa otkrivao je glazbenu teoriju i praksu. Zaljubio se u jazz. 

Pavle Matuško bio je uspješan košarkaš. U drugom razredu srednje škole ozljeda koljena pa onda i znatiželja odveli su ga put kazališta. Dobio je ulogu u školskom mjuziklu. Bila je to, čini se, ljubav na prvi pogled. Dalje je bilo Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod. I sada već legendarna uloga Puka u Snu Ivanjske noći.

Tako je Pavle poželio biti glumac. Odvažio se i otišao na prijemni ispit Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu. I postao jedan od 12 sretnika iz čitave Hrvatske kojega je akademija odabrala da postane glumac. Reakcije njih samih no i prijatelja, rodbine te osoba koje su pridonijele njihovom životnom pozivu bile su naravno očekivano oduševljenje

Za ovu dvojicu studenata na cijenjenim umjetničkim akademijama ostvarenjem snova o upisu učenje zanata tek je započelo. Toga su i svjesni, kažu, pred nama je sada tek dug put

IZ KATEGORIJE
Politika
Priopćenje Stožera CV

Dvije novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Politika
FOTO

Obilježavanje Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice VRO "Oluja"

Crna kronika
Akcija

Policija upozoravala na stradavanje djece od dehidracije u vozilima

Crna kronika
Policija intervenirala

Više osoba se potuklo u ugostiteljskom objektu

Gospodarstvo
FOTO GALERIJA

Dovršena izgradnja punionice na stlačeni prirodni plin