Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Vijesti
Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju
U nazočnosti ministrice poljoprivrede RH Marije Vučković, brodsko-posavskog župana Danijela Marušića te načelnika Općine Sibinj Josipa Pavića danas je svečano otvoren dječji vrtić u Sibinju.

 Projekt je finaciran iz Podmjere 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, odnosno iz Operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Izgradnja dječjeg vrtića u Sibinju doprinijet će ostvarenju općeg cilja projekta – jačanju konkurentnosti sustava odgoja i obrazovanja na području općine Sibinj te usklađenosti sustava odgoja i obrazovanja s potrebama lokalne zajednice i tržišta rada.

Izgradnjom vrtića ostvareni su specifični ciljevi projekta, i to unapređenje kvalitete sustava predškolskog odgoja i obrazovanja te poboljšanje dostupnosti odgojno – obrazovnih usluga na području općine Sibinj.

Glavna zgrada dječjeg vrtića, veličine oko 630 kvadratnih metara, ima prostor za boravak djece u tri odgojno-obrazovne skupine - jednu jasličku i dvije vrtićke. Dovoljno je to za smještaj ukupno 54-ero mališana koji će uživati i u višenamjenskoj dvorani, a bez vlastitih prostorija nisu ostali niti odgajatelji, kao ni uprava Vrtića.

Parcela veća od 1800 kvadrata na kojoj se nalazi vrtić, dopustit će sibinjskim mališanima da u cijelosti uživaju i u boravku na otvorenom, a osnivanjem vrtićke ustanove, nakon mnogo vremena, Sibinjcima će biti omogućeni kvalitetni uvjeti provođenja skrbi o djeci i predškolskog odgoja na području cijele Općine.

Projekt vrijedan 7,2 milijuna kuna financiran je najvećim dijelom iz sredstava Europske unije iz Mjere 7.4 Programa ruralnog razvoja.

- Ministarstvo poljoprivrede dobilo je zadaću prvenstveno upravljati i pokušati našim mjerama poljoprivredne politike jačati i snažiti sektor poljoprivrede. No, uz to dobili smo i zadaću brinuti o razvoju ruralne infrastrukture u koju spada i obnova vrtića, pa tako u ovom trenutku kroz Operaciju 7.4.1. financiramo obnovu i izgradnju 200 vrtića u Hrvatskoj od kojih je njih 12 u Brodsko-posavskoj županiji. - istaknula je ovom prigodom ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je nazočila svečanosti otvorenja vrtića u Sibinju.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE