Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Svačić iz Starog Slatnika opravdao ulogu favorita u Međužupanijskoj ligi Brod/Požega
Natjecanje u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega stiglo je do kraja jesenske poludionice.

 Ostale su se odigrati još 4 utakmice u ovoj novoformiranoj ligi koja je opravdala svoje postojanje od početka ove sezone. Klubovi su pokazivali uspone i padove u svojim rezultatima pa je bilo i pojedinih neočekivanih ishoda. Ono što se i prije prvenstva potajno i znalo dobilo je potvrdu da su klubovi iz Brodsko – posavske ipak jači od onih s područja Požeško – slavonske županije. Također je i Svačić iz Starog Slatinika opravdao ulogu koju su najavljivali prije početka natjecanja da će se boriti za sami vrh prvenstvene ljestvice.

Od svih klubova u ligi Svačić iz Starog Slatinika jedini u natjecanju ima svih 5 pobjeda na svom igralištu. Osim toga oni su u tih 5 susreta zabili 26, a primili samo 1 pogodak i to od Kaptola. Naravno da tu seriju ekipa trenera Marija Tadića želi nastaviti i sutra od 13,30 kada će u Starom Slatiniku gostovati vrlo neugodni Zadrugar iz Oprisavaca. Dodatni hendikep je taj što će Svačić nastupiti bez svog prvog strijelca Vlade Lasić koji je ove jeseni postigao 9 golova, dok je u prošlom kolu u Požegi zaradio treći žuti karton. Međutim, on neće biti jedini koji će izostati.

Do prošlog kola i Mladost iz Sibinja imala je dobar učinak na svom igralištu od 5 pobjeda i jednu neodlučenu s Požegom, a onda su igrači trenera Dinka Rosandića s 1:0 poraženi od vodećeg Slavonca iz Bukovlja. Priliku za popravnim Sibinjci imaju sutra od 13,30 kada će gostovati u Sikirevcima kod istoimene domaće ekipe koja se na ljestvici nalazi na posljednjem mjestu.

Protiv Slavonca iz Bukovlja trener sibinjske Mladosti Dinko Rosandić nije mogao račnati na kapetana Ivicu Abramovića i Antu Gavrana koji se vraća u momčad za sutrašnje gostovanje u Sikirevcima. Zato će sutra izostati stoper Dalibor Matković kao i kapetan Ivica Abramović kojeg će zamijeniti kao i u prošloj utakmici Ilija Vrbanić.

Neuspjeh Mladosti iz Sibinja čekat će Omladinac iz Gornje Vrbe koji je samo 3 boda udaljen od njih te se želi dokopati 3. mjesta. Za to će im trebati pobjeda sutra na domaćem terenu od 13,30 protiv Željezničara uz poraz Sibinjaca u Sikirevcima. Omladinac je do sada na svom terenu u ovoj sezoni zabilježio 3 pobjede, jednu neodlučenu i to protiv Požege te ima jedan poraz, baš od Mladosti iz Sibinja.

Uz utakmice u Gornjoj Vrbi, Sikirevcima i Starom Slatiniku sutra će se još od 13,30 u preostalom susretu posljednjeg 13. kola MŽNL Brod / Požega još sastati Kaptol i Tomislav iz Donjih Andrijevaca. 

 

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE