Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Sutra u Bukovlju domaći Slavonac ugošćuje Oriolik
Nogometni trećeligaši skupine istok preko ovog tjedna odradili su nekompletno 5. kolo iz razloga što su pojedini igrali utakmice pretkola Kupa Hrvatske.

 Stoga će te susrete od ove srijede morati nadoknađivati srijedom pa će biti u ritmu utakmica subota – srijeda. Pogotovo što ove sezone u ligi ima 18 klubova te je potrebno imati širok izbor kvalitetnih igrača.

Sutra i u nedjelju, 13. rujna trećeligaši skupine istok na programu imaju 6. kolo, dok se Županijski derbi igra u Bukovlju u kojem će domaći Slavonac ugostiti Oriolik. Oriovčani zbog pretkola Kupa Hrvatske s Karlovcem nisu igrali ove srijede svoju prvenstvenu utakmicu protiv požeške Slavonije koja je prebačena za srijedu, 16. rujna. S druge strane Slavonac iz Bukovlja preko tjedna gostovao je u Đakovu, a ritam utakmica nastavlja se sutra protiv Oriolika. Dugo se međusobno u nekoj službenoj utakmici nisu sastale momčadi iz Bukovlja i Oriovca između kojih nema prevelikih tajni. Jedni i drugi dobro se poznaju, dok je Oriolik u seriji od 3 uzastopne pobjede od kojih su dvije u gostima u Jelisavcu i posljednja u Valpovu.,Naravno da će ekipi trenera Marija Petrovića veliki motiv biti prekinuti uspješan niz Oriovčana, dok i oni traže prvu domaću pobjedu. Naime, protiv Graničara iz Županje bilo je 1:1, dok je NAŠK iz Našica s pobjedom od 1:0 odnio sva 3 boda. Dobra vijest za trenera Petrovića je ta kad je već zbog teške ozljede na duže vrijeme izgubio mladog Josipa Sušića da mu se vratio dugogodišnji najbolji strijelac Dragan Sremac.

Za sada se liga odigrava bez velikih poteškoća, dok je jedino Marsonia zbog korona virusa morala pauzirati prva 3. kola. Svi klubovi u ligi nadaju se da se takvo što više neće ponavljati te da se sezone zbog virusa neće prekidati.

U MŽNL Brod / Požega dominira prema očekivanju Omladinac iz Gornje Vrbe, dok ga prate klubovi iz: Oprisavaca, Starog Slatinika, Sikirevaca, Pakraca i Nove Kapele. Novi član lige Slavonac iz Nove Kapele u prošlom je kolu u Oprisavcima u derbiju kola zabilježio prvi poraz nakon boda u Pakracu i domaće pobjede nad Sikirevcima. Sutra pod novom rasvjetom u Novoj Kapeli od 18,30 Slavonac koji se nalazi na 7. mjestu i ima 4 boda  ugostit će Jakšić koji ima isti broj bodova te se nalazi na 8. poziciji.

Sve utakmice 6. kola koje se ovog vikenda igraju u Trećoj ligi počinju u 17 sati. Klubovi u Međužupanijskoj ligi u redovnom terminu počinju u 16,30, dok će se noćne od 18,30 sutra igrati u Kuzmici i Novoj Kapeli.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE