Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Vijesti
Stigli rezultati testiranja, pozitivna dva radnika Montaže, ali i dva radnika iz Njemačke
Jučer se je u Hrvatsku vratilo 15 radnika slavonskobrodske tvrtke Đuro Đaković Montaža. Kako dolaze iz Švedske odakle se već vratio dio radnika pozitivan na koronavirus. Oni su pri ulasku u Hrvatsku testirani, a smješteni su u karantenski objekt u našoj županiji. Sinoć su došli rezultati testiranja radnika, kao i drugih uzetih briseva.

 Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je kako su dva radnika Montaže koja su se jučer vratila u Hrvatsku pozitivna na koronavirus, dvanaest je negativno, a za jednog radnika će se testiranje ponoviti. Svi ostaju u karantenskom objektu izlječenja, odnosno 14 dana ukoliko ostanu negativni na koronavirus. Još je 11 radnika Montaže na gradilištu u Švedskoj, tri pokazuju blage simptome, ali im se popravlja zdravstvena slika. Svi će se vratiti po završetku posla po istom postupku kao i jučerašnja skupina, izvijestio je dr. Ante Cvitković. ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije te je istaknuo kako epidemija nije gotova te da se obrađuju  kontakti prethodno pozitivnih osoba je nije prošao period inkubacije.

Dva novooboljela su se vratila s gradilišta u Njemačkoj s kojeg se u Hrvatsku vratilo ukupno 6 osoba od kojih je 5 pozitivno na koronavirus. Uz jedan poznati slučaj u našoj županiji i ova dva nova po jedan radnik s ovog gradilišta vratio se u Požeško-slavonsku i Splitsko-dalmatinsku županiju. Prema neslužbenim informacijama na ovom gradilištu još je jedan radnik pozitivan na koronavirus.

Svi novooboljeli su srednje životne dobi i pokazuju blagu klinički sliku ili su asimptomatski. Dr. Josip Samardžić, ravnatelj slavonskobrodske Opće bolnice izvijestio je o broj pacijenata na Covid odjelima, 16 osoba je hospitalizirano od kojih je 6 pozitivno i pokazuju srednje tešku sliku, niti jedan nije na respiratoru. Ukupno je u našoj županiji 41 osoba oboljela od bolesti COVID-19, 16 je izliječeno, a jedna je preminula.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE