Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Stariji pioniri MNK Brod osvojili i drugi Masters
Malonogometni klub Brod bio je domaćin i organizator drugog Futsal Mastersa za starije pionire igrače koji su rođeni 2005. godine i mlađe.

 Ovo natjecanje je neslužbeno Prvenstvo Hrvatske na kojem su odlične rezultate imala oba slavonskobrodska kluba. Naime, stariji pioniri Broda našli su se u finalu s vršnjacima iz Broda 035 od kojih su na kraju bili bolji za drugi ovogodišnji osvojeni Masters.

Prvi Masters za starije pionire u ovoj godini održan je u Zagrebu i na njemu je MNK Brod u finalu s 3:0 nadigrao Gimka Uspinjaču. Sada su Brođani bili domaćini drugog Mastersa na kojem su također pokazali dobru igru. U prve dvije utakmice u skupini stariji pioniri trenera Ivana Holika imali su sve teške protivnike, pa su tako sa 4:2 dobili Olimpijac iz Županje i Futsal Dinamo u utakmici u kojoj su njegovi igrači pokazali karakter.

Uz domaći Brod tu je bio i drugi gradski klub Brod 035, pa dvije ekipe iz Županje, spomenuti Olimpijac i Sveti Patrik, pa Aurelija iz Vinkovaca te 2 zagrebačka sastava Futsal Dinamo i Gimka Uspinjača. Posljednju 8. momčad popunila je Futsal akademija Brod za koju su nastupili igrači koji su 2006. godište i mlađi. Oni u početku nisu bili planirali, ali ih je organizator kao svoju drugu ekipu ubacio u natjecanje koje je onda samim time bilo lakše organizirati.

Prema tome 8 klubova bilo je podijeljeno u dvije grupe po 4, a prve dvije iz svake skupine išle su u polufinale. Obje slavonskobrodske ekipe u svojim skupinama zabilježile su po 3 pobjede te su se s prvih mjesta plasirale među 4 najbolja. Pogotovo zanimljiva i kvalitetna bila je utakmica između Broda i Futsal Dinama koji je pred kraj došao do 2:2, a onda su domaćini preko svojih najboljih igrača Štimca i Tolića postigli 2 gola za pobjedu sa 4:2. U toj utakmici dominirao je Luka Štimac koji je postigao 3 pogotka, dok je Filip Vukelić iz Futsal Dinama autor najljepšeg.

Polufinalna utakmica između starijih pionira Broda i Svetog Patrika iz Županje bila je nevjerojatna s pregršt golova na obje strane. Na kraju s Brođani s 11:7 došli do pobjede i plasmana u finale, a još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Luka Štimac koji je postigao 6 golova, dok je 3 zabio Borna Tolić. U drugom polufinalu Brod 035 je sa 4:1 nadigrao drugi klub iz Županje – Olimpijac. U finalu između 2 gradska kluba nije bilo neizvjesnosti te je Brod s 5:1 nadigrao Brod 035. Ponovno su dominirali Štimac s 3 i Tolić s 2 gola, dok je jedini strijelac za Brod 035 bio David Bosanac. Daleko prvo ime drugog Mastersa je Luka Štimac koji je najbolji igrač, ali i strijelac natjecanja koji je u polufinalu i finalu ukupno postigao 9 od svojih ukupnih 13 golova. Uz njega u najboljoj postavi Mastersa za starije pionire još su njegovi suigrači iz MNK Brod: golman Filip Holjevac i Borna Tolić. Posljednji 3. Masters za ovaj uzrast trebao bi se u travnju održati u Vinkovcima.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE