Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Solidna sezona kuglača Slavonca iz Bukovlja
Nakon više od tri mjeseca stanke zbog korona krize nastavljena su kuglačka prvenstva. Prema rangu u kojem se natječu, a to je Prva B liga – sjever najbolji klub u županiji su kuglači Slavonca iz Bukovlja kojima je nakon više od tri mjeseca nastavljeno prvenstvo. S obzirom da je do kraja lige ostalo malo utakmica, savez se odlučio da se ipak natjecanje završi u regularnim uvjetima bez prekida.

 Kuglači Slavonca iz Bukovlja privode kraju svoju drugu sezonu u Prvoj B ligi - sjever u kojoj su kao i u premijernoj sezoni imali promjenjivih rezultata. Momčad je u odnosu na prošlu sezonu ostala gotovo ista s manjim izmjenama. Iz Zanatlije je došao Ivan Duspara koji je 4 puta do sada imao najbolji učinak kod kuglača Slavonca u ovoj sezoni. Uz njega je među sastav iz Bukovlja iz Broda stigao Ivica Holjevac, dok je od standardnih igrača Anto Kovač odigrao samo nekoliko utakmica. S obzirom da 3 kluba ispadaju iz Prve B lige – sjever kuglači Slavonca su se do kraja borili za ostanak u ovom rangu natjecanja. Na kraju su u tome i uspjeli te su izborili ostanak u Prvoj B ligi – sjever.

U ovoj sezoni kuglači Slavonca cijelo vrijeme bili su u sredini ljestvice, dok je uoči pretposljednjeg kola čak pola lige bilo ugroženo iz razloga što 3 posljednje ekipe napuštaju ovo natjecanje. Od ranije su ispali Elektra iz Križevaca i Radnik iz Velike Gorice, dok osječka Zrinski Pivovara ima još malih izgleda nakon sinoćnjeg poraza sa 6:2 od Slavonca. Bez obzira na stanku od 3 mjeseca zbog korona krize sastav iz Bukovlja nije pao u formi, već je imao solidne rezultate u preostale 3 utakmice nakon što se nastavila sezona. Od igrača Slavonca u ovoj sezoni prvo ime je Stipan Liović koji je 6 puta u sezoni imao najbolji učinak kod ekipe iz Bukovlja. On je najbolji rezultat imao u Zagrebu sa 615 oborenih čunjeva u pobjedi nad Obrtnik Torbarom te nitko od njegovih suigrača u ovoj sezoni nije išao preko 600. Uz njega su u Prvoj B ligi – sjever ove sezone još igrali: Zlako Valić, Robert Marić, Ivan Duspara, Zvonimir Jurišić, Marko Liović, Anto Kovač, Antun Grabovac i Ivica Holjevac.

Za razliku od prvog dijela sezone Slavonac je puno bolje odigrao nastavak u kojem je zabilježeno više pobjeda i to 6 od ukupnih 8, dok su znali izgubiti na svom terenu, ali isto tako i uzeti pobjedu u gostima što su pokazali nekoliko puta u ovoj sezoni. Tako su nedavno na kuglani Vijuš sa 6:2 poraženi od Podravke iz Koprivnice, da bi već u slijedećem kolu s istim rezultatom dobili Elektru u Križevcima. Sinoć su s pobjedom od 6:2 nad Zrinski pivovarom iz Osijeka i teoretski kolo prije kraja osigurali ostanak te se nalaze na solidnom 6. mjestu s 20 bodova.

U slijedećem kolu koje je posljednje za kuglače Slavonca u ovoj sezoni slijedi završno gostovanje u Đakovu kod Fortune.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE