Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Vijesti
Slavonskobrodske osnovne škole spremne za početak nastave u novoj školskoj godini
Po primitku Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021 koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te Modela i preporuka za rad u uvjetima povezanim s Covid-19 u predškolskoj/školskoj godini 2020./2021. izdane od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grad Slavonski Brod, u suradnji s ravnateljima svih osnovnih škola, ovih je dana naporno radio kako bi svim osnovnoškolcima osigurao sigurne uvjete obrazovanja u ovim izmijenjenim okolnostima.

 Na početku nove školske godine 7. rujna 2020., na prijedlog ravnatelja, sve gradske osnovne škole prijeći će na nastavu u dvije smjene. Za sve učenike, s početkom nove školske godine, Grad Slavonski Brod osigurat će ukupno 10.592 zaštitne platnene maske (4 maske po učeniku predmetne nastave).

Također, Grad Slavonski Brod za školske je prostore osigurao dezinficijense, a tehničko osoblje upotrebljavat će ga sukladno izdanim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kako bi se osiguralo dovoljno vremena za dezinfekciju svih prostora između smjene, Grad Slavonski Brod predložio je Ministarstvu znanosti i obrazovanja skraćivanje trajanja nastavnog sata na 40 minuta.

Pri ulasku u školske prostorije, mjerit će se temperatura beskontaktnim toplomjerom svom školskom osoblju, dok će roditelji mjeriti temperaturu učenicima svakim danom prije početka nastave.

Nadalje, produženi boravak provodit će se za učenike za koje je podnesen zahtjev,  u velikim prostorijama (npr. školska dvorana, školska blagovaonica, velike učionice) ovisno o prostornim uvjetima pojedine osnovne škole, a Grad je osigurao i primjerene pregrade, sukladno naputku nadležnoga Ministarstva, koje će razdvajati učenike različitih razrednih odjela.

Unutar školske prehrane u školama će se, sukladno preporukama,  distribuirati pekarski proizvodi, mliječni proizvodi  i voće.  Prijevoz učenika također će biti prilagođen epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa (COVID-19).

Svi potrebni udžbenici te radni materijali dočekat će učenike prvog školskog dana na njihovim klupama za što je iz gradskog proračuna za ovu godinu izdvojeno ukupno 1.350.000,00 kuna. Za učenike prvih razreda Grad je osigurao i kutiju likovnoga pribora.

"Grad Slavonski Brod kontinuirano ulaže u područje osnovnog školstva kako bi svojim najmlađim sugrađanima osigurao bolje uvjete školovanja, a samo u protekloj godini za istu svrhu iz gradskog proračuna uloženo je više od 48 milijuna kuna. Roditelji i učenici uvijek mogu računati na pomoć Grada. Tako će, kao i do sada, Grad Slavonski Brod ispuniti sve propisane uvjete Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi svojim sugrađanima omogućio sigurniji boravak u njihovim školama"; kažu iz Gradske uprave.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE