Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Vijesti
Radovi na Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ naziru se kraju
Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ bliže se kraju. U novoj školskoj godini osnovnoškolci ove brodske škole trebali bi boraviti u novoobnovljenim prostorima čime će se unaprijediti kvaliteta provođenja nastave.

 Sve učionice spremne su za učenike, kao i sportska dvorana te prostorije uz dvoranu. Preostali su manji radovi na završetku fasade te postavljanje završne limarije. Uz rečeno, potrebno je odraditi i radove na školskoj kotlovnici da bi se škola u potpunosti mogla pustiti u rad.

Nakon provođenja svih predviđenih mjera energetske obnove zgrade, smanjit će se ukupna potrošnja energije na području grada te emisija stakleničkih plinova, a time i zagađenje zraka na području grada. Također, završetkom radova na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“, Grad Slavonski Brod završit će s obnovom četiri velike osnovne škole na području grada. Uz spomenutu osnovnu školu, Grad je energetski obnovio i Osnovnu školu „Hugo Badalić“ – Područna škola Jelas, Osnovnu školu „Blaž Tadijanović“ u Podvinju te Osnovnu školu „Antun Mihanović“. 

Primarni uvjet za kvalitetno osnovno školsko obrazovanje je stvaranje kvalitetnih uvjeta za što se Grad Slavonski Brod ovih godina zalagao. Osim energetske obnove osnovnih škola, brojna novčana sredstva ulažu se u izgradnju novih sportskih dvorana, stvaranje uvjeta za organizaciju jednosmjenske nastave, nabavu dodatne opreme, provođenje programa produženog boravka, osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika te besplatne užine. 

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE