Show - Zanimljivosti
Brodportal
08.26.2018. 13:07:59
Prvi cjeloviti pregled biciklističkih ruta Panonske Hrvatske
Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda u suradnji s autorima predstavila je priručnik Biciklistički vodič – Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem.

 Prvi je to cjeloviti pregled biciklističkih ruta Panonske Hrvatske s označenim i neoznačenim putevima prilagođenim biciklistima. Među 13 županija zastupljena je i Brodsko-posavska sa svim detaljima cikloturističkih puteva.

Geoprometni položaj Brodsko-posavske županije u ovoj knjizi predstavljen je s najvažnijim točkama na kojima se cikloturist može zaustaviti. Između ostaloga to su gradovi Slavonski Brod i Nova Gradiška te Stara Kapela. 

U kontekstu razvoja biciklizma na međunarodnoj razini Brodsko-posavska županija nalazi se na jednoj od EuroVelo ruta. Riječ je o mreži europskih biciklističkih staza, a u međuvremenu razvijaju se i manje lokalne biciklističke priče koje za cilj imaju promociju biciklizma kao zdravog načina života. 

Cikloturizam je definitivno jedna od grana turizma koja ima svoju značajnu perspektivu i u kontinentalnoj Hrvatskoj. Ukupna ekonomska dobrobit od cikloturizma u 2013. godini za sve države članice EU-a iznosila je 513 milijardi eura, što je više od 1000 eura po stanovniku. Hrvati u tom dijelu razvoja još značajno zaostaju. 

 
IZ KATEGORIJE
Glazba
FOTO

Završen ovogodišnji CMC 200 Slavonija fest

Glazba
FOTO / VIDEO

Prva "party" večer CMC200 Slavonija festa oduševila brojne Brođane

Glazba
Predstavljanje programa

Sve je spremno za 5. CMC 200 Slavonija fest

Zanimljivosti
Mato Opačak

Zapis iz dnevnika pomorca MB Brioni: “Stari morski vuk u Malti”

Eventi
Predstavljen program

Sitno brojimo do početka 56. Vinkovačkih jeseni