Show - Zanimljivosti
Brodportal
08.26.2018. 13:07:59
Prvi cjeloviti pregled biciklističkih ruta Panonske Hrvatske
Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda u suradnji s autorima predstavila je priručnik Biciklistički vodič – Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem.

 Prvi je to cjeloviti pregled biciklističkih ruta Panonske Hrvatske s označenim i neoznačenim putevima prilagođenim biciklistima. Među 13 županija zastupljena je i Brodsko-posavska sa svim detaljima cikloturističkih puteva.

Geoprometni položaj Brodsko-posavske županije u ovoj knjizi predstavljen je s najvažnijim točkama na kojima se cikloturist može zaustaviti. Između ostaloga to su gradovi Slavonski Brod i Nova Gradiška te Stara Kapela. 

U kontekstu razvoja biciklizma na međunarodnoj razini Brodsko-posavska županija nalazi se na jednoj od EuroVelo ruta. Riječ je o mreži europskih biciklističkih staza, a u međuvremenu razvijaju se i manje lokalne biciklističke priče koje za cilj imaju promociju biciklizma kao zdravog načina života. 

Cikloturizam je definitivno jedna od grana turizma koja ima svoju značajnu perspektivu i u kontinentalnoj Hrvatskoj. Ukupna ekonomska dobrobit od cikloturizma u 2013. godini za sve države članice EU-a iznosila je 513 milijardi eura, što je više od 1000 eura po stanovniku. Hrvati u tom dijelu razvoja još značajno zaostaju. 

 
IZ KATEGORIJE
Glazba
VIDEO

Vanesa Tot u novom spotu Dine Jelusića

Glazba
PRIPREME ZA KAPTOLAČKI FESTIVAL

Pristižu nove pjesme za Zlatni glas Zlatne doline 2022.

Zanimljivosti
FOTO

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Zanimljivosti
FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

Glazba
"Nismo same"

Gibonni i hrvatske pjevačice obradom pjesme ''Ne odustajem'' pružili podršku ženama s metastatskim rakom dojke