Show - Zanimljivosti
Brodportal
08.26.2018. 13:07:59
Prvi cjeloviti pregled biciklističkih ruta Panonske Hrvatske
Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda u suradnji s autorima predstavila je priručnik Biciklistički vodič – Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem.

 Prvi je to cjeloviti pregled biciklističkih ruta Panonske Hrvatske s označenim i neoznačenim putevima prilagođenim biciklistima. Među 13 županija zastupljena je i Brodsko-posavska sa svim detaljima cikloturističkih puteva.

Geoprometni položaj Brodsko-posavske županije u ovoj knjizi predstavljen je s najvažnijim točkama na kojima se cikloturist može zaustaviti. Između ostaloga to su gradovi Slavonski Brod i Nova Gradiška te Stara Kapela. 

U kontekstu razvoja biciklizma na međunarodnoj razini Brodsko-posavska županija nalazi se na jednoj od EuroVelo ruta. Riječ je o mreži europskih biciklističkih staza, a u međuvremenu razvijaju se i manje lokalne biciklističke priče koje za cilj imaju promociju biciklizma kao zdravog načina života. 

Cikloturizam je definitivno jedna od grana turizma koja ima svoju značajnu perspektivu i u kontinentalnoj Hrvatskoj. Ukupna ekonomska dobrobit od cikloturizma u 2013. godini za sve države članice EU-a iznosila je 513 milijardi eura, što je više od 1000 eura po stanovniku. Hrvati u tom dijelu razvoja još značajno zaostaju. 

 
http://www.brodportal.hr/m/clanak/prvi-cjeloviti-pregled-biciklistickih-ruta-panonske-hrvatske-20361
IZ KATEGORIJE
Zanimljivosti
VIDEO

Antonio Radman prvak Hrvatske s mladim golubom

Zanimljivosti
VIDEO

60. izdanje Slavonskog narodnog kalendara Čiča Grge Grgina

Zanimljivosti
VIDEO

"Božićnu svjetlost" braće Pavletić u Malinu nije ugasila niti epidemija

Glazba
VIDEO

Brodski tamburaši izdali CD s filmskim klasicima

Foto
Poziv

Godišnja izložba fotografija Fotokluba KadarSB