Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Polovičan učinak Košarkaškog kluba invalida Brod
U sklopu 2. kruga natjecanja Prve i Druge lige za košarkaše u kolicima prva i druga ekipa KKI Brod zabilježile su polovičan učinak, dakle pobjedu i poraz.

 Oba poraza doživljena su od objektivno jačih klubova, ali su protivnici do pbojeda došli u samoj završnici utakmica. Nakon 2. kruga natjecanja obje slavonskobrodske ekipe plasirane su na dobrim pozicijama kako bi kasnije u natjecanju izborili plasman u doigravanje.

S obzirom da u natjecanju Hrvatske lige za košarkaše u kolicima ima 10 klubova od ove sezone vodstvo lige odlučilo se na promjenu. Tako su oformljene Prva i Druga liga te je u svakoj po 5 klubova i za sada se ta odluka pokazala kao odlično rješenje. 

Prema tome po 4 najbolje iz Prve i Druge lige ulaze u doigravanje s tim što petoplasirani iz Prve ispada u Drugu ligu. Preostala 4 kluba u Prvoj ligi bore se za prvaka, baš kao i u Drugoj ligi u kojoj će pobjednik od slijedeće sezoni igrati u najjačoj ligi za košarkaše u kolicima u Hrvatskoj.

U drugom krugu natjecanja prva ekipa Broda, prvo je sa 60:48 poražena od Zadra da bi u drugoj utakmici s 57:47 svladali Vukove iz Zagreba. To je za Brođane bila važna pobjeda s obzirom da su s njom napravili mali korak prema prva 4. mjesta koja vode u doigravanje, ali ima još puno utakmica tako da je u njima sve moguće. Sa Zadrom je ekipa trenera i igrača Igora Ograjšeka odigrala dobro prvo poluvrijeme, a onda su Zadrani s 18:6 dobili treću dionicu nakon koje su imali prednost od 40:27 koju su sačuvali do kraja utakmice. Prva imena kod Zadrana bili su Dino Kolega s 22 i Mate Perinović s 18 koševa.

Kod KKI Brod u utakmici protiv Zadra jedini s dvoznamenkastim broj ubačaja 23 bio je Anđelo Radoš koji je i treći strijelac lige, dok je uz njega Željko Kladarić postigao 9 koševa.

Prema svemu očito je da će se i u ovoj sezoni za naslov prvaka boriti Zagreb kojem će prijetiti pojačane Vodice i prošlogodišnji doprvaci košarkaši Zadra. Brođani se vide na 4. poziciji koju će do kraja pokušati sačuvati.

U Drugoj ligi je druga ekipa Broda prvo s 32:22 pobijedila Kostrenu, a onda su s 37:32 poraženi od Splita koji iz 4 utakmice ima sve pobjede te su oni glavni favoriti za plasman u Prvu ligu. Druga ekipa KKI Brod protiv Varaždina i Kostrene borit će se za 2. mjesto. Baš ovaj vikend u nedjelju, 17. studenog druga ekipa Broda u dvorani na Koloniji igra prvo protiv Broda na Savi , a onda i važnu utakmicu s Varaždinom.  

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE