Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Počela druga sezona brodske amaterske vaterpolo lige - BAVL
S prvim danima studenog, ovog i prošlog vikenda, otpočela je druga sezona brodske amaterske vaterpolo lige - BAVL.

 Prošlogodišnji prvaci lige, a kasnije i osvajači Homer kupa, momčad Budainke, dominantno je ušla i u novo prvenstvo. Prvo su u derbiju 1. kola Brodske Homere sa 12:6 vratili na "tvorničke postavke", a potom u 2. kolu momčad Hebranga "vratili u djetinjstvo" sa 9:2. U obje utakmice, prvo ime kod Budainke je bio Marko Krijan. Dominantan u tranziciji prema naprijed, tako da protivnici za njega nisu imali rješenja. Protiv Homera je postigao 3, a protiv Hebranga 4 pogotka. Kod Budainke valja spomenuti Slavena Berezovskog koji se u ovoj sezoni stavio u službu momčadi i plijeni nesebičnošću i asistencijama, sve boljeg Domagoja Junačka i Davora Zovka koji je potpuno zaustavio Ivana Kristijana (Homeri) i pogotovo Krešimira Ratkovića (Hebrang) koji kao da nisu postojali.

Brodski Homeri su krenuli sa dva poraza. Nakon Budainke, poraženi su i od Sport Bara sa 11:7. Loša pripremljenost i slabo plivanje se odrazilo na očajan rezultat na startu, ali ne sumnjamo da će se Homeri izdići kako prvenstvo bude odmicalo.

Sport Bar je ponovno složio moćnu momčad sa Markom Špiranovićem i Stjepanom Dusparom i jedini problem može biti rani početak utakmica za neke igrače.

KK Dar kao i obično, u sezonu ulazi sa mnoštvom prijavljenih igrača, a opet,kada nema vlasnika, trenera, motivatora i glavnog igrača, Damira Grgurića i ozljedama načetog Dinka Franića, izgubit će svaku utakmicu. To se vidjelo protiv Sport Bara i poraza 3:5, ali kada su kompletni, bez problema razbiju X Team sa 10:5.

Simpatični X Team pokazuje veliku borbenost, ali nažalost ništa više od toga. Predvođeni braćom Blažević i Filipom Grabarom, "iksice" će biti za svakog tvrd orah.

Momčad Hebranga je najavljivala pohod na vrh sa Ratkovićem, Jirom, Gačićem i društvom, ali su im ambicije splasnule kao pjena od piva već u drugom kolu.

Treba spomenuti i igrače kola; u prvom Krešimir Ratković sa 4 , a u drugom Filip Blaževac sa čak 6 pogodaka. Potez prva dva kola je definitivno pirueta Danka "Katarina Witt" Basare. Listu strijelaca predvode Krijan, Špiranović i Blaževac sa po 7 pogodaka.

Tablicu nakon dva kola predvode Budainka i Sport Bar sa po 4 osvojena boda.

Izvor:Brodska Amaterska Vaterpolo Liga

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE