Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Pobjeda ŽOK Kolonija u gradskom derbija
Dva gradska ženska odbojkaška kluba Kolonija i Posavina Brod odigrali su međusobnu utakmicu u sklopu 9. kola Prve B ligi – istok.

 Pobjeda je na kraju s 3:1 pripala domaćim odbojkašicama Kolonije koje su na ovaj način potvrdile dobru formu u nastavku sezone. Naime, u prošlom kolu igračice koje je od Milenka Lubine preuzeo predsjednik Krunoslav Kozina s 3:2 poražene su na gostovanju od Ferivi Višnjevca. Malo je nedostajalo da se odbojkašice Kolonije iz Višnjevca vrate s drugom gostujućom pobjedom u ovoj sezoni, međutim, što im nije uspjelo tada, pošlo im je za rukom u gradskom derbiju.

Prvi set je s 25:20 pripao odbojkašicama Kolonije koje su od početka imale stalnu prednost u poenima koju su sačuvale do kraja početnog seta. U drugom su proigrale odbojkašice Posavine Brod koje su u ovom susretu nastupile bez ozlijeđene Antonele Dankić. Odmah se ekipa trenera Željka Miloševića odvojila u poenima te je stečenu razliku povećavala do uvjerljivih 25:11. Tako se u 3. set ušlo s 1:1 u setovima da bi se do 13:13 igralo izjednačeno. I onda kao da je netko ugasio Posavinu Brod koja je jednostavno stala i Kolonija velikom serijom od 12:2 taj set rješava u svoju korist s 25:15. Gošće su morale dobiti 4. set kako bi ostale u meču, ali ekipa trenera Kozine nakon 6:6 bježi na 13:7 i do kraja dominira za 25:12 što je značilo konačnu pobjedu s 3:1. Ponovno je odličnu utakmicu uz cijelu ekipu Kolonije odigrala Ružica Dugandžić.

U igri odbojkašica Posavine Brod najveći problem bio je prijem servisa kao igra u obrani te u polju. U njihovoj prvoj međusobnoj utakmici na Vijušu bilo je 3:2 za sastav trenera Miloševića koji je sada podbacio.

Na ljestvici je s ovom pobjedom Kolonija za 3 boda preskočila Posavinu Brod, ali obje ekipe nakon 9 odigranih utakmica imaju po 3 pobjede i 6 poraza.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE