Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Petra Karij osvojila srebro na Međunarodnim Sportskim šahovskim igrama mladih u Sarajevu
Međunarodne Sportske igre mladih održavaju se u Sarajevu od 20. 10. do 24. 10. 2020.

 Za šahovsku kategoriju kadetkinja do 15 godina, odigran je šahovski turnir po švicarskom sustavu, pet kola, sa tempom igre, 15 minuta bez dodatka. Na turniru je nastupilo 9 igračica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Turnir je odigran u hotelu Hills u Sarajevu.

Našu zemlju predstavljale su tri igračice: Ema Bevanda koja je osvojila prvo mjesto, sa 4.5 osvojena boda,  Petra Karij koja je osvojila drugo mjesto, sa 3.5 osvojena boda i Klara Begić koja je bila šesta u ukupnom poretku, sa 2,5 osvojena boda. Ostvarenim rezultatom hrvatskih igračica, možemo biti izuzetno zadovoljni. 

Naša predstavnica iz Slavonskog Broda, odlična mlada šahistica Petra Karij, osvojenim drugim mjestom potvrdila je odlične rezultate ovog ljeta: osvajanje Prvenstva Hrvatske u šahu za kadetkinje i drugo mjesto na Sportskim šahovskim igrama mladih za kadetkinje u našoj domovini. Petra ima velike mogućnosti, talent i kontinuirani na šahu, da postane Hrvatska seniorska ženska šahovska članica reprezentacije, ako nastavi ozbiljno trenirati šah u sljedećim godinama. 

Sportske igre mladih za šah na nacionalnoj razini, koje su kvalifikacijske, za ovaj međunarodni turnir, dugi niz godina organizira Mato Opačak, Predsjednik šahovskih klubova, Posavac i Hvidra - Brod. Petra je i ovaj put, što već postaje uobičajeno, u sklopu priprema za međunarodni turnir, odigrala jak šahovski turnir u Ruščici, koji je organizirao šahovski klub Posavac, Puslica 2020. Šahisti iz klubova Posavac i Hvidra Brod, od srca čestitaju Petri na izvrsnom rezultatu i žele joj još jako puno uspjeha u šahu.

 

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE